Brnović o mogućem protivniku Crne Gore: Možemo sa svima, samo ne bih volio da izvučemo Srbiju

NAKON remija s Engleskom 2:2 u petak u eurokvalifikacijama, reprezentativci Crne Gore i članovi stručnog stožera do zore su slavili plasman u dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo, pišu podgoričke Vijesti.

Engleska je s tim rezultatom osigurala prvo mjesto u skupini i odlazak u Ukrajinu i Poljsku, dok će se selekcija Crne Gore, u kojoj je Branko Brnović naslijedio na dužnosti izbornika hrvatskog stručnjaka Zlatka Kranjčara, kao drugoplasirana u skupini do europske smotre pokušati probiti kroz dodatne kvalifikacije.

Na upit o mogućnosti susreta s nekom od reprezentacija bivše Jugoslavije u dodatnim kvalifikacijama (trenutno su potencijalni suparnici Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija), Brnović je rekao:

"Iskreno, ne bih volio naš susret sa Srbijom. Ne zato što se plašim, već mi to zaista ne bi bilo drago. Od ostalih suparnika može nam doći bilo tko", izjavio je Brnović.

Vučinić: Presretan sam i ponosan na ovaj uspjeh

Mirko Vučinić ponosan je što je Crna Gora uspjela osigurati dodatne kvalifikacije za Euro 2012.

Uz poraz Švicarske na gostovanju kod Walesa, remi Crne Gore s Engleskom (2:2) donio je momčadi koju je donedavno vodio hrvatski stručnjak Zlatko Kranjčar drugo mjesto u skupini i dodatne kvalifikacije za nastup na Europskom prvenstvu iduće godine u Ukrajini i Poljskoj.

Najveća zvijezda momčadi Crne Gore podsjetio je na slab status njegove reprezentacije uoči starta kvalifikacija čime je ovaj rezultat znatno dobio na težini.

"Želim da se ne zaboravi da smo bili u tek petom bubnju za ždrijeb kvalifikacijskih skupina, a završili smo u skupini odmah iza velike Engleske. Zato sam presretan i jedva mogu shvatiti što smo uspjeli ostvariti. Posebno sam ponosan na rezultate protiv Engleske jer cijela Crna Gora ima stanovnika kao nekoliko predgrađa Londona", izjavio je Vučinić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.