Britanski novinar razljutio tenisačicu miješanjem Bjelorusije i Rusije

Foto: EPA-EFE

BJELORUSKA tenisačica Viktorija Azarenka privukla je pažnju na Wimbledonu zbog bizarnog novinarskog gafa na konferenciji za medije. Podsjetimo, prošle godine svim je bjeloruskim i ruskim tenisačima i tenisačicama bilo zabranjeno sudjelovati na najpoznatijem turniru.

Ove godine zabrane nema pa je 20. igračica svijeta, dvostruka Grand Slam pobjednica i zlatna olimpijka Azarenka stigla u London, a novinar ju je na presici upitao: "Što zapravo Wimbledon znači Rusiji i je li to velika stvar u tvojoj zemlji?" 

"Loše si postavio pitanje"

Azarenka mu je na to odgovorila: "Ti znaš da je nisam iz Rusije, zar ne?" Međutim, novinar je nastavio u istom tonu: "Da, mislim samo gledano uopćeno, jesi li svjesna njegovog značaja?" Azarenka nije znala kako odgovoriti, a novinar je nastavio:

"Mislim na to kako se gleda na Wimbledon globalno, vidiš li to kao velik turnir u Rusiji? Igrala si ondje, je li za Rusiju Wimbledon značajan?" Nakon toga je dobio direktan odgovor Bjeloruskinje: 

"Loše si postavio pitanje. Mislim da je globalno Wimbledon najveći teniski događaj, uvijek je to bio i najstariji je naš turnir. To je legendarno mjesto. Kako je to u Rusiji, ja ne znam, jer nisam iz Rusije i ne mogu odgovoriti kako je u Rusiji."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.