WIMBLEDON

Britanku u Wimbledonu iznervirao novinar: "Ne obraćaj mi se s visoka"

Foto: Screenshot

BRITANCI su ostali bez zadnjeg predstavnika u pojedinačnom turniru nakon što je Johanna Konta jučer u četvrtfinalu izgubila od Barbore Strycove 7:6, 6:1.

Konta je vodila 4:1 u prvom setu, da bi se u drugom raspala nakon što je izgubila tie-break. Britanka rođena u Australiji odigrala je užasan meč te napravila čak 34 neprisiljene pogreške, što ju je stajalo polufinala. Sve ključne poene Konta je odigrala loše i nesigurno, a na press konferenciji ušla je u raspravu s jednim engleskim novinarom.

"Johanna, kad pogledamo malo statistiku, imala si 34 neprisiljene pogreške, promašivala si lake udarce i radila dvostruke pogreške u najvažnijim trenucima. Trebaš li možda malo razmisliti o sebi zbog tih situacija u kojima si morala bolje reagirati?" upitao je novinar.

"To je vaše profesionalno tenisko mišljenje?" odgovorila je Konta protupitanjem.

"Ne, to je pitanje nekoga tko je zajedno s ostalim gledateljima navijao za tebe", odgovorio je novinar.

"U redu. Mislim da me ne morate prozivati na tako grub način. Mislim da sam uvijek iskrena i otvorena prema vama i ako se vi ne slažete s mojim odgovorima, to je vaše pravo. Vjerujem u sebe i tenis koji sam danas igrala. Nemam što tome dodati", odgovorila je iznervirana Konta.

"Pitam te to kao nekoga tko vjerojatno želi napredovati i naučiti nešto iz ovog poraza te možda jednog dana osvojiti grand slam...", rekao je novinar, a Konta ga je prekinula:

"Ne obraćajte mi se s visoka", rekla je Britanka.

"Ne obraćam se", odgovorio je novinar.

"Da, obraćate se, svojim stavom i načinom na koji ste postavili to pitanje. Ne poštujete me. Ja sam profesionalna sportašica koja je dala sve od sebe i to je to", odbrusila je Konta.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.