Briljantan preokret u Grazu: Medveščak na korak od polufinala EBEL-a!

MEDVEŠČAK je u petoj utakmici četvrtfinala doigravanja okrenuo 2:0 na 3:2 u pobjedama i došao na korak od polufinala. Pobjednički gol za trijumf 4:3 u produžetku zabio je Smyth. Medvjedi su loše ušli u utakmicu i već nakon 15 minuta Graz je imao 3:0. Ipak, uspjeli su izjednačiti i u produžetku slaviti golom Smytha pa sada trijumf u Ledenoj dvorani u četvrtak donosi plasman među četiri najbolje momčadi lige, što ni najveći optimisti uoči starta sezone nisu očekivali.

Austrijska "gospoda" u ključnim trenucima: "Yugo schweine!"

U večerašnjem dvoboju u Grazu Medveščak je bodrilo najviše navijača na jednom ovogodišnjem gostovanju, njih čak 350 dalo je svoj obol fantastičnoj atmosferi i pritom nije zabilježen niti jedan incident, što se ne može reći za domaće fanove koji su u trenucima dok se utakmica lomila skandirali "yugo schweine".

U skladu s očekivanjima, nakon dvije odlične predstave priliku je na golu Medveščaka dobio Gašper Krošelj, dok je Robert Kristan ponovno završio na klupi.

U gužvi pred Krošeljevim vratima četiri minute kazne zaradili su Harand i Heerema, dok je dvije minute "odmora" zaradio Lovrenčić. Graz je odmah iskorstio power play, već u šestoj minuti igre za 1:0 pogodio je Warren Noris. Nije tu bio kraj mukama Medveščaka, samo četiri minute kasnije već je bilo 2:0 za domaću momčad. Day je s lijeve strane sve pripremio za Healeyja koji je imao lak posao i pogodio za veliko vodstvo Graza. U 15. minuti trećine suci su nakon faula MacAulayja svirali kazneni udarac koji je Norris pretvorio u ogromih 3:0. Bilo je to 20 minuta igre u kojima je Medveščak vrlo malo pokazao, Medvjedi praktički nisu stvorili priliku za pogodak.

Nakon uspavanog starta Medvjedi se probudili i pokazali pravo lice

Medveščak je puno bolje krenuo u drugu dionicu i bio bolja momčad, što se isplatilo u 33. minuti. Mike Prpich je na dodavanje Smytha s desne strane odlično pogodio u suprotni kut za 1:3. Nakon dvije minute već je bilo 2:3, no suci nisu priznali pogodak. Akcija je bila vrlo slična kao kod prvog gola, netko iz gužve je opalio, a Hećimović ugurao pločicu u mrežu. Međutim, suci su na snimci ustanovili da je Hećimović klizaljkom ugurao pak u mrežu i poništili zgoditak. Medveščak je do kraja trećine imao prednost, no nije ju uspio kapitalizirati i na odmor se otišlo uz vodstvo Grazera 3:2.

Treća trećina sasvim je pripala Medvjedima koji su puni želje za izjednačenjem stali na led. Na ruku im je išlo sedmominutno isključenje Herzoga, prvo na dvije, a onda na pet minuta. U 46. minuti Andy Sertich je s igračem više Medvjeda odlično pogodio za 3:2 i digao na noge navijače Medvjeda. No, tu nije bio kraj, šest minuta kasnije, ponovno s igračem više, Mike Ouellette je sjajnim udarcem izjednačio na 3:3 za veliki povratak Medvjeda. Imali su do kraja trećine igrači Medveščaka tri puta igrača manje, no medvjeđa obrana na čelu s Krošeljem je sve uspješno odbila. Uspjeli su Medvjedi tako nakon 0:3 izjednačiti i prsa u prsa ući u dodatnih 20 minuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.