Brawn GP leti visoko: Mogli smo imati i dvojicu na postolju u Maleziji

UTRKA za Veliku nagradu Malezije jučer nije završena. Razlog su obilni pljuskovi koji su vidljivost na stazi toliko smanjili da nije preostalo ništa drugo nego da se ona prekine.

Pošto nije odvezeno 75 posto utrke, svi vozači su dobili pola bodova. Pobjednik je Jenson Button iz Brawn GP-a, drugi je bio Nick Heidfeld iz BMW Saubera dok se trećim mjestom okitio Timo Glock, vozač Toyote.

"To je bila odlična momčadska vožnja i apsolutno smo zaslužili drugu pobjedu u sezoni. Zadovoljan sam kojom smo se brzinom prilagodili uvjetima na stazi. Ipak, nije bilo savršeno, mogli smo imati i dvojicu među tri najbolja. Presretan sam sa startom u sezonu. Dva pole positiona i dvije pobjede na prve dvije utrke. To je dokaz da naša momčad ima talent, stav i odogovornost prema poslu kojim se bavi", kaže čelni čovjek momčadi Brawn GP, Ross Brawn.

Dvojac iz Toyote, Glock i Trulli, imao je solidan nastup u Maleziji. Na kraju su bili treći i četvrti te s time mogu svakako biti zadovoljni.

"Sretan sam zbog momčadi, no mislim da sam mogao na kraju biti još i bolje plasiran. Ja sam odmah prešao na gume za kišu dok je Timo bio na intermediate. On je bio u prednosti, ali to je tako sa strategijom. Ne želim nikoga optužiti, žao mi je što se nisam našao na podiju", kaže Jarno Trulli.

Lewisa Hamiltona je očito pogodila afera s laganjem u Australiji koja je uzrokovala da njegova momčad i on osobno, izgube sve bodove na prvoj utrci sezone. U Maleziji je završio tek na sedmom mjestu.

"Jedino što sam mogao raditi je truditi se da bolid ostane na stazi. Odluka o prekidu je bila korektna jer je tako kišilo da je na stazi bilo preopasno za sve vozače. Volim voziti po kiši, ali ovo je bilo previše", ističe Hamilton.

Ferrarijima nije dobro krenulo. U Maleziji, na stazi Sepang, tek deveto i 14. mjesto.

"Ovo je bila kaotična utrka i nije lako u ovakvim uvjetima donositi odluke. Bili smo slabi i definitivno ćemo morati izanalizirati naše pogreške i vidjeti kako ih u budućnosti izbjeći", zaključuje Felipe Massa.

M.Š.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.