Bračun: Favoriti smo, ali moramo biti spremni na svaki scenarij

DANAS poslijepodne na rasporedu je prva europska utakmica Slaven Belupa ove sezone, a puleni Milivoja Bračuna na Gradskom stadionu u Koprivnici dočekuju maltešku Birkirkaru. Za kratku najavu susreta kontaktirali smo trenera koprivničke momčadi.

"Mi smo u toj utakmici favoriti i tako se moramo postaviti od prve minute. Treba rano zabiti gol kako bi nam olakšao nastavak utakmice i kako bi imali jednu sigurnost u igri. Također treba paziti da ne primimo nekakav slučajan gol", rekao je u razgovoru za Index trener Slavena Milivoj Bračun.

"Sve ovisi o pristupu; utakmica može biti lagana ako igrači shvate ozbiljno protivničku momčad i izazov. Utakmice koje uzmeš kao jednostavne uvijek nekim čudom ispadnu najteže. Igrači moraju biti spremni na sve scenarije", dodao je.

Birkirkara je s druge strane u vrlo teškoj situaciji, pogotovo zato što je u zadnje dvije utakmice poražena od Valette (0:2) i Hiberniansa (0:4). Nakon odlaska bivšeg predsjednika Victora Zammita klub nikako da stane na svoje noge i pojača se za narednu sezonu. Doveden je tek mladi ofenzivac Hamrun Spartansa Sylvano Comvalius.

Ipak, teško da će išta ofenzivno egzistirati u taktičkoj postavci trenera Paula Zammita, koji će se u Koprivnici vrlo vjerojatno orijentirati samo i isključivo na obranu, kako bi na uzvrat otišao sa što manje pogodaka u mreži. Zammit se sjeća kako je prošle godine u dvobojima s Koprivničancima nastradao rival Marsaxlokk.

Dodajmo kako će Slaven igrati u sastavu: Rodić - Csizmadia, Kokalović, Rogulj, Lapić - Nynkeu, Poldrugač, Posavec - Jurić, Vojnović, Vručina.

V.B.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.