TRANSFERI

U Bayernu su tugovali kad su saznali da odlazi. Sad bi mogli biti ljuti

Foto: EPA

IZ BAYERNA su nedavno potvrdili da će branič Niklas Sule napustiti klub na kraju sezone, zbog čega je kapetan kluba Manuel Neuer izjavio da u svlačionici nisu sretni. Ipak, sada bi Suleovi suigrači mogli biti razočarani, nakon je Borussia Dortmund objavila da ga dovodi u svoje redove.

Kicker je danas objavio da je Sule blizu prelaska u Dortmund narednog ljeta, kada mu istječe ugovor u Bayernu, a sada je to i službeni potvrđeno. On je povezivan s klubovima iz engleske Premier lige Newcastleom i Chelseajem, ali na kraju odlazi u redove Bayernovog najvećeg rivala.

Talijanski novinar Fabrizio Romano, koji je na Twitteru objavio da Sule ima verbalni dogovor s Borussijom, naveo je da će njemački branič s novim klubom potpisati ugovor na pet godina, ali to još nije službeno objavljeno.

Dortmund ne planira zadržati hrvatskog braniča

Borussiji je bio potreban novi štoper, jer Dan-Axelu Zagadouu istječe ugovor na ljeto, dok će hrvatski branič Marin Pongračić najvjerojatnije nazad u Wolfsburg, odakle je stigao na posudbu uz opciju otkupa ugovora, koju Dortmund ne planira iskoristiti.

Dortmund ima još dva štopera, a to su Manuel Akanji i Mats Hummels, ali obojici istječu ugovori na ljeto 2023. godine. Stoga, na Signal Iduna Parku moraju krenuti po nove braniče, a Sule im je bio prava prilika, koju su iskoristili.

Neuer ga branio od legende kluba

Kapetan Bayerna Manuel Neuer proteklog vikenda je izjavio da su suigrači tužni zbog odlaska Sulea, ali sada bi mogli biti ljuti na njega. Sjajni golman je u izjavi čak branio njemačkog reprezentativca, kontrirajući bivšem direktoru i legendi Bayerna Karl-Heinzu Rummeniggeu, koji je nakon vijesti o Suleovom odlasku izjavio da se branič nikada nije dokazao na svojoj poziciji.

"Svi smo tužni zbog toga što Niklas odlazi, jer je vrlo dobar igrač i nedostajat će nam. Pokazao se danas, pružio je sjajnu izvedbu. To je činio ove i prošle sezone", izjavio je Neuer nakon pobjede Bayerna nad Leipzigom (3:2) u posljednjem kolu Bundeslige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.