Borba za goli život: Nikolaj Pešalov prodaje olimpijske medalje kako bi prehranio obitelj!

DA ŽIVOT zaista piše tužne priče, svjedoči najnoviji primjer Nikolaja Pešalova, bugarskog dizača utega koji je za Hrvatsku osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Sidneyu 2000. godine, a četiri godine kasnije i broncu u Ateni.

Omaleni Bugarin, kako prenose Sportske novosti, prolazi kroz iznimno teško razdoblje u kojem je ostao bez posla i ikakvih prihoda te trenutno jedva preživljava s obitelji u Bugarskoj gdje već neko vrijeme živi.

Njegov bivši trener i izbornik reprezentacije u dizanju utega, Boško Čavka, potvrdio je da se Pešalov nalazi u delikatnoj situaciji, ali je ujedno otkrio i šokirajuću činjenicu:

"Njegovo stanje je zaista teško, a kad sam se zadnji put čuo s njim, rekao mi je da razmišlja o prodaji olimpijskih medalja kako bi preživio i prehranio obitelj,"

Čavka je molio Pešalova da to ne čini, ali je priznao kako nije optimist:

"Odgovarao sam ga od ideje da medalje stavi na internetsku prodaju, htio ih je ponuditi i nekoj aukcijskoj kući. Klub Bitumina nedavno mu je pomogao određenim novčanim sredstvima, pokušavamo ga zaposliti kao trenera, ali još smo daleko od trajnog rješenja", rezignirano je završio Čavka.

M.Č.
Foto:AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.