Legendarni prvak svijeta objasnio: "Borba Mayweathera i McGregora bila bi sramota za boks"

Foto: Fightsite

IDEJA o potencijalnom boksačkom meču između Floyda Mayweathera Jr-a i MMA zvijezde Conora McGregora mnogi nisu dobro prihvatili, osobito u svijetu boksa. Tako i bivši višestruki boksački prvak i vlasnik olimpijskog zlata, Oscar De La Hoya, smatra da bi ovaj meč za boks bio potpuna sramota.

"Boks je boks, a MMA je MMA. To su dva različita sporta", rekao je De La Hoya za ESPN.

"To bi bila šala, bila bi sramota za boks da MMA borac stane u ring. To bi bio ‘no contest.’ Ista stvar bila bi da boksač stane u oktogon. To bi bila sramota za MMA".

De La Hoya je 2007. postao jedna od Mayweatherovih žrtava u ringu tako da iz prve ruke zna što McGregora čeka ako se upusti u borbu s jednim od najboljih boksača svih vremena. Vlasnik Golden Boy Promotionsa stoga smatra da bi se Irac trebao izgraditi kao boksač na amaterskoj sceni prije ovako velikog izazova.

"Ako McGregor stane u boksački ring, lako će biti deklasiran. McGregor se nikada nije borio s boksačem, nikada u životu. Trebao bi početi kao amaterski boksač, dobiti nekoliko amaterskih mečeva, možda osvojiti Golden Gloves ili tako nešto, a onda kad postane profesionalac, možda bi trebao odraditi meč na četiri runde u kojem bi možda bio poražen".

Trostruki boksački prvak James Toney pokazao je da se ti sportovi ne mogu samo tako olako miješati kada se na UFC 118 priredbi obračunao s Randyjem Coutureom koji ga je srušio na pod i ugušio u tri minute. Za razliku od Toneyja, McGregor je ipak u nešto boljoj poziciji jer su boksačke tehnike dio MMA no, s druge strane, Mayweather nikad nije bio poražen (49-0) s razlogom…

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.