Borba godine u UFC-u: Whittaker nakon epskih pet rundi pobijedio sa slomljenom rukom

Getty Images/Guliver Image

ROBERT WHITTAKER i Yoel Romero priuštili su gledateljima u Chicagu i mnogima na svijetu borbu godine na UFC-u 225.

Australac i Kubanac borili su se u epskih pet rundi, da bi Whittaker sudačkom odlukom "za dlaku" (48:47, 47:48, 48:47) pobijedio i osvojio titulu prvaka u srednjoj kategoriji. Njegov uspjeh je time veći što je skoro cijeli meč odradio sa slomljenom rukom koju je, kako tvrdi, ozlijedio u uvodnim trenucima meča.

Whittaker je u njihovom prvom meču uvjerljivo pobijedio Romera pa je i uoči ovog meča bio veliki favorit, ali je Kubanac pružio fantastičan otpor i u nekoliko navrata je imao Australca u šaci.

"Iskreno, mislio sam da sam ja dobio meč", rekao je Romero nakon što su suci proglasili Australca pobjednikom, a Whittaker ga je pohvalio i rekao da se na trenutke osjećao kao da ga udara kamion.

Whittaker je puno bolje otvorio meč i potpuno je dominirao u prve dvije runde. No sjajni Kubanac se onda probudio i Australac je do kraja meča uglavnom preživljavao. U prvoj minuti treće runde sudac je zamalo prekinuo borbu nakon što je Romero pošteno namlatio protivnika, ali Australac se izvukao i na kraju došao do pobjede.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.