Bonucci, Caldara i Higuain: Operacija ljeta ovisi o jednom odgovoru

Foto: Getty Images / Guliver Image

VELIKA operacija između Milana i Juventusa stigla je do posljednje točke i jednog odgovora. Gonzalo Higuain, točnije njegov brat koji mu je ujedno i agent, trenutačno pregovara s Leonardom u Milanu i ako pristane potpisati za Rossonere, bit će to kraj velike sage te će se na kraju Leonardo Bonucci senzacionalno vratiti u Torino, a osim Pipite na San Siro će doći i Mattia Caldara.

Podsjetimo, Milan i Juventus su dogovorili razmjenu Caldare i Bonuccija, dok je transfer Higuaina s jedne strane posebna priča, a s druge vezana za prvi dogovor pa sve ovisi o argentinskom napadaču, kojem je preostalo da ugovori svoju plaću u Casi Milan, a čini se da će na kraju biti zadovoljan sa 7,5 milijuna eura uz četverogodišnji ugovor.

Pipita bi stigao na jednogodišnju posudbu vrijednu 20 milijuna eura, a Milan bi na kraju sezone doplatio Juventusu još dodatnih 35 milijuna eura za napadača koji mu je toliko potreban.

Scenarij cijele priče krenuo je najprije dolaskom Cristiana Ronalda za 100 milijuna eura iz Reala u Juventus. Tada je odmah postalo jasno da će Mario Mandžukić ili Higuain morati otići. Na kraju je Mandžo, kojeg je željela Borussija Dortmund, ostao, a Argentinac je završio na transfer listi. 

S druge strane, Bonucci je prošlog ljeta u šokantnoj operaciji napustio Staru damu poslije sedam godina i postao igrač Milana, u kojem je dobio godišnju plaću od osam milijuna eura i kapetansku vrpcu. No razočaravajuća sezona i odlazak kineskog vlasnika Yonghong Lija promijenili su mišljenje kapetana talijanske reprezentacije, ali nitko nije očekivao da će pored PSG-a, Chelseaja i Manchester Uniteda zatražiti povratak u Juve. 

Istovremeno je Massimiliano Allegri od uprave tražio upravo iskusnog braniča koji bi s Giorgijem Chiellinijem činio obranu u pohodu na Ligu prvaka, koja se čeka od 1996. godine. Na meti su bili Diego Godina (Atletico Madrid), Jerome Boateng (Bayern München) i još neki igrači. No od toga nije bilo ništa, a onda je želja Bonuccija stigla kao poklon talijanskom prvaku, iako su navijači protiv njegovog povratka, posebno nakon odlaska u redove velikog rivala te gola i slavlja pred njihovim očima 31. ožujka u porazu 3:1. 

No tko pita navijače - u modernom nogometu čini se nitko. Tako će se "izdajnik" oba kluba vratiti kući, a zanimljivo je da je karijeru započeo u Interu. Dakle, hat-trick.

I dok Juventusu odmah treba kvalitetan igrač, Milan pravi momčad za veliki povratak. Zato su Rossoneri inzistirali na razmjeni Caldara - Bonucci, čime bi s Caldarom i Alessiom Romagnolijem dobili par mladih talijanskih braniča i veliku sigurnost ispred vratara Gianluigija Donnarumme.

I onda, kao vrhunac priče, pojavio se Higuain, koji je dosad za Napoli i Juventus u ukupno 177 nastupa u Serie A zabio 111 golova, čijim bi dolaskom Gennaro Gattuso dobio zvijezdu u napadu koja garantira barem 15 golova u sezoni. Također, to znači da bi Nikola Kalinić vjerojatno napustio San Siro nakon samo jedne sezone, a jako je blizu odlaska u Atletico Madrid. 

Dakle, čeka se samo Higuainovo DA i sapunica ljeta je gotova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.