NBA

Bojan Bogdanović uza se ima najboljeg šestog i sedmog igrača NBA lige

AP Photo/Nick Wass/Guliver

UTAH JAZZ u regularnom dijelu NBA sezone ostvarila je čak 52 pobjede uz 20 poraza, što je najbolji omjer u cijeloj ligi. Do tog je uspjeha došla momčadskom igrom i širokim kadrom kvalitetnih igrača.

Tako su se među trojicom finalista za najboljeg igrača s klupe našla čak dva igrača Jazza, a sinoć je objavljeno da je pobjednik Jordan Clarkson. Joe Ingles završio je drugi u izboru, pa se može reći da momčad Bojana Bogdanovića ima najboljeg šestog i sedmog igrača lige.

Clarkson je prvi igrač Jazza u povijesti s ovom nagradom, a za nju je saznao uz pomoć ekipe iz emisije Inside the NBA te samog Inglesa.

Njih su dvojica gostovali u emisiji, a na pitanje znaju li koliko je igrača Ute dobilo ovo priznanje Clarkson je odgovorio: "Ni jedan." Ingles je pak rekao "jedan" i uperio prste u Clarksona, koji je tako saznao za osvajanje nagrade.

Clarkson je u Jazz stigao prošle sezone razmjenom iz Clevelanda, a prije početka ove produljio je ugovor na četiri godine za 51 milijun dolara. Odigrao je 68 utakmica, od kojih je samo jednu započeo u petorci, a prosjeci od 18.4 koša i 4.0 skoka najbolji su mu u karijeri.

Ingles je bio drugi u izboru, a treće mjesto pripalo je bivšem MVP-ju Derricku Roseu iz New York Knicksa. Četvrto i peto mjesto zauzeli su igrači Dallasa Jalen Brunson i Tim Hardaway Jr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.