Boca na prekretnici: Zaboravljeni igrač Rome i Intera postao sportski direktor

Foto: Guliver Image/ Getty Images

PORAZ Boce Juniors od River Platea u finalu Copa Libertadoresa nije kraj svijeta za slavni argentinski klub. Život se mora nastaviti i poslije toga, a uprava Boce upravo je to danas i napravila.

Klupu Boce napustio je dosadašnji trener Guillerme Barros Schelotto, koji je imao dosta uspjeha za vrijeme svoje vladavine na Bombonieri, ali je danas tome ipak došao kraj.

Predsjednik Daniel Angelici odlučio je za sportskog direktora postaviti bivšeg igrača Boce i reprezentativca Argentine Nicolasa Burdissa i njemu povjeriti zadatak da pregovara s potencijalnim kandidatima za klupu slavnog kluba iz Buenos Airesa.

Popis potencijalnih kandidata je prilično dugačak, barem ako je vjerovati tamošnjim medijima. Ipak, oni najozbiljniji poput Olea i Clarina navode da se izdvajaju četvorica kao najozbljniji. To su Ricardo Gareca, Jose Pekerman, Antonio Muhamed i Miguel Angel Russo.

Trojica su u ovom trenutku bez angažmana, dok je Gareca, bivši igrač Boce, sada na mjestu izbornika Perua. Pekerman se povukao s mjesta izbornika Argentince ljetos nakon što je Kolumbija eliminirana na SP-u, Mohamed je nedavno dobio otkaz u Celti, a svojevremeno je u sezoni 1991./92. i igrao za Bocu, dok je Russo s ovim klubom osvojio Copa Libertadores prije 11 godina. To je ujedno bio i posljednji trijumf Boce u elitnom kontinentalnom natjecanju.

Iako su oni najozbiljniji, nisu i jedini kandidati za trenersko mjesto u Boci. Tu je nekadašnji ljubimac navijača Martin Palermo koji je posljednje trenersko iskustvo imao u čileanskom Union Espanyolu, a tu su Gabriel Ivan Heinze, koji vodi gradskog rivala Velez Sarfield, Gustavo Alfaro iz Huracana, odnosno Gabriel Milito koji je predvodio također čileanski O'Higgins.

Pojedini mediji u Argentini bave se i pitanjem hoće li i kako Burdisso uspjeti snaći se na ovom zadatku i u novoj funkciji jer je tek prije nekoliko mjeseci odlučio završiti igračku karijeru i to u dresu talijanskog Torina.

Jedino što u ovom trenutku definitivno ide na ruku Boci i Burdissu jest činjenica da će prvu sljedeću natjecateljsku utakmicu odigrati tek krajem siječnja sljedeće godine i to protiv Newell's Old Boysa u gostima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.