HAJDUK

Bjelanović: Šef skauta je napustio Hajduk iz poštovanja prema meni

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Saša Bjelanović je s mjesta sportskog direktora Hajduka otišao prije tri tjedna, a cijelu je situaciju dodatno pojasnio u talijanskim medijima. Bjelanović je za Tuttomercato objasnio razloge svog odlaska s Poljuda.

"Zahvalan sam Hajduku na skoro četiri godine koje sam proveo u klubu. Zahvaljujući njima, okušao sam se u svojoj prvoj avanturi izvan terena, u klubu velike tradicije. Moj odlazak je bio sporazuman, a na kraju svega drago mi je što su odnosi između mene i ljudi u klubu ostali odlični. U posljednjim tjednima smo razgovarali, vidjeli smo da se naše vizije i ideje razilaze te smo odlučili da je razlaz najbolje rješenje", rekao je Bjelanović, a zatim se dotakao funkcije sportskog direktora koju je u posljednje vrijeme obavljao u Hajduku:

"Prvo sam radio kao skaut, a zatim sam postao sportski direktor. Ponosan sam na stvari koje sam ostvario kao sportski direktor. Provodio sam politiku kluba, afirmaciju mladih igrača, a zatim njihovu prodaju bogatim klubovima kako bi klubu donijeli profit. U isto vrijeme momčad se našla u neočekivanoj poziciji s obzirom na posljednja zbivanja, odmah iza Dinama. Bio je to rezultat koji smo priželjkivali, a treba dodati da je ljetni prijelazni rok odrađen na sjajan način."

Bjelanović je posebno zahvalan jednoj osobi.

"Moram se zahvaliti jednom čovjeku, Christianu Arguriju koji je bio šef skauta u Hajduku. Prije dva mjeseca je odlučio napustiti Cataniju kako bi mi se pridružio u stranoj zemlji, a nakon mog odlaska odlučio je otići jer je smatrao kako bi bilo nekorektno da on ostane nakon što sam ja otišao. Pokušao sam ga nakon odlaska nagovoriti da on ostane u klubu, ali je on iz poštovanja prema meni rekao ne. Pokazao se kao pravi prijatelj, a takve stvari danas se u profesionalnom svijetu mogu vidjeti vrlo rijetko", zaključio je Bjelanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.