Hajduk

Bjelanović: Htio sam dovesti Tramezzanija u Hajduk, ali nisam smio mijenjati trenera

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

BIVŠI sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović je u razgovoru za Dalmatinski portal priznao kako je novog trenera splitskog kluba Paola Tramezzanija htio dovesti u listopadu 2019. godine.

Tada je Hajduk ispao iz hrvatskog Kupa u gostima kod Gorice rezultatom 2:1, a momčad je vodio Damir Burić.

Bjelanović je od ranije poznavao Tramezzanija

"Bez obzira na to što smo tada bili na drugom mjestu, u puno utakmica nismo izgledali dobro i igrali smo ispod svojih mogućnosti. U klubu smo bili svjesni toga. Nakon jednog, ajmo to nazvati teškog sastanka s trenerom Damirom Burićem, bili smo u razgovoru tadašnji dopredsjednik Lukša Jakobušić, Christian Argurio i ja. Jakobušić me pitao što bih ja napravio, odgovorio sam mu da bih doveo talijanskog trenera jer smatram da je to najbolje rješenje, a na konkretniji upit sam rekao - doveo bih Tramezzanija. Paola sam poznavao i imao sam o njemu jako dobro mišljenje. On ima trenerske i ljudske kvalitete, činio mi se kao pravo rješenje da zaustavi daljnje potonuće", kazao je Bjelanović potvrdivši kako je u tim trenucima i kontaktirao Tramezzanija.

Tramezzani je nakon Bjelanovićeva poziva preuzeo Livorno

"Bio je zainteresiran, no u klubu mi nisu dali mogućnost da promijenim trenera. Iskomunicirano mi je da ne mogu sudjelovati u eventualnom biranju trenera tako da sam shvatio da tu više nemam što raditi", priznao je Bjelanović koji je ubrzo nakon toga napustio klub.

Zajedno s njim je otišao tadašnji potpredsjednik, a današnji predsjednik Lukša Jakobušić, dok je Damir Burić s mjesta trenera smijenjen mjesec dana kasnije.

Tramezzani je nakon neostvarenog preuzimanja Hajduka prihvatio ponudu talijanskog drugoligaša Livorna. Ipak, klub je vodio u samo sedam utakmica upisavši pet poraza i dva remija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.