Bivši sudac: Dinamo je bio bolje pripremljen na stil talijanskog suca

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

U FINALU SuperSport Hrvatskog kupa igrat će Rijeka i Dinamo. Rijeka je finale izborila gostujućom pobjedom 1:0 protiv Lokomotive u Zagrebu, dok je Dinamo na Poljudu s istim rezultatom svladao Hajduk. Četiri dana ranije, Dinamo je na istom mjestu slavio i u prvenstvu.

Utakmicu u Splitu, koja će ostati zapamćena i kao debitantska Ivana Perišića za splitsku momčad, riješio je Sandro Kulenović golom iz 15. minute. Glavni sudac utakmice bio je Talijan Fabio Maresca. U skladu s odlukom HNS-a nakon afere s curenjem VAR snimki, sve derbije do kraja sezone sudit će stranci.

"Dozvolio je oštru igru"

Bivši sudac Goran Tenžera za Dalmatinski portal komentirao je izvedbu Maresce: "Za razliku od prošle prvenstvene utakmice i suđenja njemačkog suca Sieberta, koji je imao stroži kriterij kod prekršaja i disciplinskih mjera, Maresca je, u svom u cjelini dobrom suđenju, primijenio sasvim drugačiji kriterij.

Dozvolio je znatno oštriju igru i duele što nije odgovaralo igračima Hajduka koji nisu pokazali dovoljno čvrstoće za takav stil suđenja, posebno u prvom poluvremenu. Suprotno kriteriju ipak je malo olako dosudio prekršaj Kleinheislera nakon čega je isti igrač zbog protestiranja i opomenut."

"Gol je opravdano poništen"

Gol Hajduka je opravdano poništen kaže Tenžera: "U drugom poluvremenu je malo izmijenio i pooštrio kriterij jer su narasle tenzije, a time i mogućnost da utakmica izađe izvan dozvoljenih granica. Dojam je da se Dinamo bolje pripremio za stil suđenja talijanskog suca, nisu se susprezali od oštrije igre i prekršaja. Tako su igrači Dinama napravili ukupno 16 prekršaja, da bi tek kod posljednjeg Hoxinog dobili i opomenu.

Mišljenja sam da je ipak bilo razloga i ranije za dvije opomene Perkovića u 55. minuti te Kulenovića u 75. minuti zbog takozvanih 'profesionalnih' namjernih prekršaja na Sahitiju, odnosno Krovinoviću. U 84. minuti opravdano nije priznat pogodak Hajduka jer je istom prethodio prekršaj Kalinića koji je tijelom i rukom 'ušao' u vratara Nevistića."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.