Bivši njemački reprezentativac stiže u HNL? S njim postoji ogroman problem

Foto: Profimedia

DINAMO će u zimskom prijelaznom roku pokušati konačno riješiti gorući problem lijevog beka, s kojim se svi Dinamovi treneri pate već godinama. Sergej Jakirović i njegovi suradnici traže igrača koji bi popunio tu poziciji i rasteretio Roberta Ljubičića, koji je došao primarno kao vezni igrač.

Hrvatski prvak je lijevog beka tražio i ljetos, a tada se pojavila nevjerojatna priča, koja, čini se, još nije završila. Naime, Dinamu je u ljetnom prijelaznom roku bio ponuđen 30-godišnji Nico Schulz, bivši njemački reprezentativac koji je za Borussiju iz Dortmunda, Hoffenheim i Herthu odigrao 260 utakmica.

Borussia ga platila 25.5 milijuna eura

Schulza je Borussia u ljeto 2019. godine platila Hoffenheimu 25.5 milijuna eura i dala mu plaću od 5.5 milijuna eura po sezoni. No u Dortmundu nikad nije igrao onako dobro kao u Hoffenheimu, a imao je i dosta problema s ozljedama. 

Schulz je u ljeto 2022. godine upao u jednako ogromne probleme sa zakonom. Njegova tadašnja djevojka podnijela je prijavu protiv njega rekavši da ju je brutalno tukao dok je bila trudna 2020. godine, ali i prije toga. Sve optužbe igrač je demantirao preko svojeg zastupnika.

Zadnju službenu utakmicu za Borussiju odigrao je 7. svibnja prošle godine, a Borussia mu je zbog problema sa zakonom i činjenice da dugo nije igrao, ali ni opravdao uloženo, ovog ljeta raskinula ugovor i isplatila mu 2.5 milijuna eura. 

Agent ga ponudio Dinamu

Postao je slobodan igrač i njegov agent ga je ljetos ponudio Dinamu. Schulz nije htio čuti za ugovor manji od 800.000 eura, a kako doznajemo, pristao bi na plaću od oko milijun eura, što bi ga učinilo jednim od najplaćenijih igrača u Dinamu.

No Dinamo nije želio riskirati s igračem koji je bio optužen za teško obiteljsko nasilje, a u tom trenutku nije još bilo jasno kako će se taj slučaj rasplesti. Dinamo ga je mogao dovesti i onda ostati bez njega ako pravni problemi postanu ozbiljniji, s čim u Maksimiru nisu željeli riskirati.

Prije tjedan dana ured javnog tužitelja u Dortmundu objavio je da je protiv Schulza podignut službeni optužni prijedlog s tri točke obiteljskog nasilja. Na sucu je da u par tjedana odluči hoće li prihvatiti optužnicu i pokrenuti suđenje ili će je odbaciti. Optužnici je navodno priložen opsežan dokazni materijal, koji je uzet iz njegova doma nakon policijskog pretresa.

Žele ga Rijeka i Osijek?

Izvuče li se Schulz od teških optužbi, njegov eventualni dolazak u Maksimir opet bi se mogao aktualizirati iako je riječ o igraču koji nogomet nije igrao godinu i pol dana. Osim toga, teško bi tražio manji iznos od onoga koji je tražio ljetos i pitanje je bi li Dinamo na to pristao iako interes za Nijemca u Maksimiru još postoji.

Istovremeno su se pojavile informacije da Schulza želi i Rijeka. Njegov agent isti je onaj koji je na Rujevicu doveo Franju Ivanovića iz druge momčadi Augsburga, a Rijeku vidi kao idealnu priliku da se vrati u formu. Navodno bi ga rado vidjeli i na Opus Areni, ali Rijeka i Osijek teško bi mogli plaćati Schulza milijun eura po sezoni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.