Bivši NBA prvak trebao je u Zadar, a sad plaća 15.000 dolara da ne mora u zatvor

Foto: EPA

KAD JE Glen Big Baby Davis protekle jeseni stigao u Zadar, gdje je trebao ponovno pokrenuti košarkašku karijeru, znalo se da je nekoliko mjeseci ranije imao problema sa zakonom, ali nije bilo jasno kako su ti problemi razriješeni.

Sad znamo, barem za jedan. 

Prošle veljače uhićen je u hotelu jer su kod njega pronašli 126 grama marihuane i kofer s 92.000 dolara pa je optužen za posjedovanje i raspačavanje narkotika. Prijetio mu je odlazak u zatvor, ali se nagodio i morat će platiti 15.000 dolara, što je potvrdio njegov odvjetnik Brandon Mead za američke medije.

"Tužiteljstvo će odbaciti optužbu čim Davis plati kaznu", rekao je Mead i dodao da nema baš nikakvih indikacija da je njegov klijent zaista prodavao drogu.

Glen Davis igrao je osam sezona u NBA ligi za Boston, Orlando i LA Clipperse, s prosjecima od osam poena i 4,4 skoka. U svojoj prvoj sezoni sa Celticsima je osvojio naslov prvaka, u trećoj u finalu izgubio od LA Lakersa, a najbolja mu je statistički bila druga sezona u Orlandu, kad je postizao 15,1 poen i 7,2 skoka, ali zbog ozljeda je odigrao manje od polovine utakmica.

S 33 godine, 206 cm i više od 130 kila, Big Baby danas ne može odgovoriti zahtjevima ozbiljne košarke, ali ljeti igra BIG3 ligu s drugim bivšim NBA igračima, a u rujnu je trebao u Zadru ponovno započeti košarkašku karijeru, koja je stala 2015. godine. Vrlo brzo je postalo jasno da od toga neće biti ništa i Davis je napustio Hrvatsku prije nego što je i stigla prilika da debitira.

Sad je suigrač Kanađaninu koji je zaista igrao u Zadru

Nešto kasnije ipak je pronašao klub, u prosincu se priključio kanadskom klubu St. John's Edge, gdje mu je suigrač Carl English, koji je zadarskim navijačima ostao u puno boljem sjećanju od Davisa.

Jedan problem sa zakonom uspio je riješiti nagodbom, ostaje mu odgovarati za drugu, još ozbiljniju optužbu. U travnju se, naime, potukao na parkiralištu usred noći, a njegova je žrtva završila u bolnici s višestrukim prijelomima. Ako bude proglašen krivim, prijeti mu čak sedam godina zatvora ili barem osjetno veća novčana kazna od ovih 15.000 dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.