HRVATSKA KOŠARKA

Bivši košarkaški reprezentativac potpisao za Dinamo i uzeo broj u čast Boysa

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

BIVŠI hrvatski reprezentativac i dugogodišnji "bad boy" hrvatske košarke, Damir Markota, 10 mjeseci nakon kontroverznog rastanka s Cibonom vraća se na parkete, a njegov novi klub je zagrebački drugoligaš KK Dinamo, koji mu tako postaje 18. klub u karijeri.

Otišao iz Cibone nakon sukoba s ondašnjim trenerom

Markota je prošle sezone odrađivao svoj peti mandat u Ciboni, koju je u četvrtom vodio do senzacionalnog naslova prvaka Hrvatske 2019. protiv Cedevite, koja je tada još bila zagrebački klub. Rastali su se u travnju nakon incidenta na utakmici protiv Gorice, kada se sukobio s ondašnjim trenerom Vladimirom Jovanovićem.

Rođeni Sarajlija koji je odrastao u Švedskoj Ciboni se priključio kao 16-godišnjak, a pet godina kasnije otišao je u NBA ligu, gdje je jednu sezonu proveo u Milwaukee Bucksima i na kaljenju u Razvojnoj ligi. 

Šesti hrvatski klub u karijeri

Nakon povratka u Europu igrao je u Rusiji, Litvi, Španjolskoj, Sloveniji, Turskoj i Crnoj Gori, a Dinamo će 36-godišnjem Šveđi biti šesti hrvatski klub nakon Cibone, Zaboka, karlovačkog Šanca, Zagreba i Cedevite.

KK Dinamo natječe se u drugom razredu hrvatske košarke, u Prvoj ligi, te nakon 19 kola drži prvo mjesto s omjerom 16-3 i na odličnom je putu da prvi put u povijesti uđe u Premijer ligu. Markota će u Dinamu nositi broj 86 u čast Bad Blue Boysima jer je 1986. godina osnivanja te grupe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.