BORILAČKI SPORTOVI

Bivšem UFC prvaku prijeti teška kazna zbog dopinga, slijedi novi krug testiranja

Foto: Getty Images

BIVŠI UFC prvak u bantam kategoriji TJ Dillashaw nedavno je prihvatio suspenziju USADA-e u trajanju od dvije godine koja mu je određena zbog korištenja zloglasnog EPO-a, hormona koji se putem injekcije unosi u tijelo kako bi stimulirao proizvodnju crvenih krvnih stanica. 

Uzorak koji se pokazao pozitivnim bio je onaj koji je USADA uzela Dillashawu u siječnju, a sada su krenuli testirati i ranije uzorke pa su otkrili da je i uzorak iz prosinca pozitivan na EPO, piše portal MMA Fighting.

Dillashawu se ne piše dobro, mogao bi dobiti znatno veću suspenziju

Glavni čovjek UFC-a za doping potvrdio je da je priča daleko od toga da bude gotova.  

“Sada tražimo mogućnost da provjerimo je li WADA sačuvala neke od uzoraka. U nekim slučajevima USADA će naložiti WADA-i da sačuva neke od uzoraka na recimo 10 godina. U drugom slučaju sama WADA možda ima neke svoje razloge zbog kojih odluči sačuvati, primjerice, 1000 uzoraka kako bi u budućnosti radila neke dodatne testove na njima. U ovom trenutku se provjerava čitava baza uzoraka kako bi se vidjelo je li što ostalo”, rekao je Nowitzky i dodao: 

“Vjerujem da će se, ako se pronađu neki uzorci koji nisu testirani, to učiniti vrlo brzo. Stoga ako neki od njih budu pozitivni, to će biti jedan sasvim novi slučaj i dodatan prekršaj.”

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.