Bitka za Split: Stižu gejmeri iz cijele regije

Foto: Battle4Split

NAJAVLJENO je drugo izdanje Battle4Splita, esport događaja u sklopu kojeg će igrači iz regije imati priliku natjecati se u League of Legendsu, CS:GO-u i FIFA-i 18 za ukupni nagradni fond od 25 tisuća kuna. Ove godine Battle4Split sadrži i humanitarnu notu tako će se tvrtke iz IT-ja, gaminga i komunikacijske industrije dobiti priliku natjecati na turniru u FIFA-i, a sva prikupljena sredstva bit će donirana Dječjem domu Maestral za kupovinu kombi vozila za prijevoz djece do škole. 

>>Domaća CS:GO liga u Split će dovesti ponajbolje igrače iz regije
 
Battl4Split će se ove godine održavati dva vikenda za redom. Vikend od 18. do 20. svibnja rezerviran je za završnicu CS:GO i League of Legends turnira koje će ponovo ugostiti Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, a idući vikend u trgovačkom centru Mall of Split održat će se i turnir u FIFA-i. Svi igrači zainteresirani za LoL i CS:GO turnire i dalje se mogu prijaviti na kvalifikacije koje će se igrati sve do 28. travnja. Za natjecanje u FIFA-i 18 neće biti kvalifikacija već samo prijava. 
 
Osim za igrače, na FESB-u i u trgovačkom centru bit će organizirani i razni događaji za posjetitelje, a u sklopu događaja održat će se i Innovation Exhibition. Radi se o izložbi lokalnih projekata, start-upa i znanstvenih postignuća iz područja inovacije, tehnologije i IT-ja.
 
Battle4Split u svom drugom izdanju tako uvodi novu igru, veći nagradni fond, ali i humanitarni aspekt. ICT4KIDS će se održati u 27. svibnja u ranije spomenutom trgovačkom centru. Lokalne tvrtke dobit će priliku uz donaciju sudjelovati na turniru, a sva prikupljena sredstva bit će donirana Dječjem domu Maestral za kupovinu ranije spomenutog kombi vozila. Dječji dom Maestral ustanova je socijalne skrbi koja skrbi o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće skrbi. 
 
Split će tako u manje od dva mjeseca ugostiti čak dva domaća esport projekta. LAN završnica CSadria Clan Championshipa održat će se 31. ožujka u Clan Gaming centru u Splitu, a dva vikenda u svibnju rezervirana su za Battle4Split. Osim prekrasne destinacije i pogodnog vremena gejmeri su prepoznali i nešto drugo u Splitu zbog čega sve češće postaje domaćin ovakvim događajima. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.