U-21 reprezentacija

Bišćan odlučuje tko će voditi mladu reprezentaciju, Krpan ili Rukavina

Foto: Pixsell

HRVATSKA nogometna reprezentacija do 21 godine okupila se ususret dvobojima u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Momčad izbornika Igora Bišćana odmjerit će snage protiv Grčke u četvrtak u Varaždinu i Češke u ponedjeljak u gostima.

Ipak, izbornik Igor Bišćan neće voditi mladu reprezentaciju zbog pozitivnog testa na koronavirus. Zamijenit će ga Tomislav Rukavina i Petar Krpan, a potonji je danas dao izjavu na tu temu.

„Dogovorit ćemo se još tko će voditi utakmicu u dogovoru s Igorom Bišćanom. Što se tiče igrača, njih poznajemo već duži niz godina i tu nema nikakvih nepoznanica“, kazao je Krpan.

Pred Krpanom i Rukavinom su dvije utakmice u kojima su pobjede imperativ. Nakon dvije pobjede i dva poraza u prva četiri kola kvalifikacija Hrvatska je na četvrtom mjestu u skupini. Ispred nje su Češka, Škotska i Grčka koja je prvi protivnik Hrvatske u mini-ciklusu kvalifikacija.

„Jako bitna utakmica. Tvrdi su, primili su svega jedan pogodak u ovim kvalifikacijama. Znamo da nas čeka teška utakmica, ali kroz analizu smo vidjeli njihove mane i nadamo se da ćemo to iskoristiti“, govori Osječanin koji je naglasio kako svi pozvani igrači konkuriraju za sastav osim ozlijeđenog stopera Dinama Joška Gvardiola.

Njegov suigrač iz kluba Luka Ivanušec izbivanje izbornika ne smatra velikim problemom.

„Igor je naš glavni trener, ali Rukavina i Krpan imaju svoju kvalitetu tako da ne vjerujem da će to biti pretjerani hendikep.“

U susrete protiv Grčke i Češke većina igrača ulazi u dobroj formi što budi optimizam u dobre rezultate i priključak s vrhom skupine.

„Većinom svi igraju i to je jako dobro. Svi smo u formi. Što se tiče Grčke nismo ih još proučavali, to ćemo u danima koji dolaze, ali su jako kvalitetni i očekujemo jednu tvrdu utakmicu“, mišljenja je Ivanušec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.