SP U KOŠARCI

Bio je reprezentativac točno jedan dan, a onda je i on otkazao Amerikancima

Foto: Getty Images / Guliver Image

DO POČETKA Svjetskog prvenstva u košarci, koje se u Kini igra od 31. kolovoza do 15. rujna, ostalo je manje od tri tjedna, a favoriziranim Amerikancima igrači ne prestaju otkazivati. Najnoviji je mladić koji je tek dan ranije uopće uvršten na popis izbornika Gregga Popovicha.

Marvin Bagley III, mladi krilni centar Sacramento Kingsa, bio je u rezervnoj momčadi koja je na pripremama sparirala reprezentaciji, ali toliko je oduševio Popovicha da ga je povukao u prvu momčad, među kandidate za put u Kinu, zajedno s Derrickom Whiteom.

No Bagley očito nije imao u planu ništa više od spariranja pa se jučer zahvalio na promaknuću, objasnivši da će se radije pripremati za klupsku sezonu, što u slučaju odlaska na SP ne bi mogao još više od mjesec dana.

Pop nije zasad nikog pozvao kao zamjenu pa će završne pripreme nastaviti sa 16 kandidata, među kojima će izabrati 12 putnika u Kinu. S konačnim popisom izbornik SAD-a čekat će do posljednjeg trenutka. Krajnji rok za prijavu sastava je 48 sati prije početka prve utakmice.

Popovich je na prvotnom popisu kandidata imao 35 igrača, ali otkazalo mu je njih čak 30, a sada i jedan koji je uvršten naknadno.

Među rijetkima koji su se odazvali, odnosno među 16 preostalih, dvojica su čiji je nastup upitan zbog ozljede. Kylea Lowryja muči operirani palac, a Marcusa Smarta zadnja loža.

Na popisu je trenutačno ovih 16 igrača: Harrison Barnes, Jaylen Brown, De'Aaron Fox, Joe Harris, Kyle Kuzma, Brook Lopez, Kyle Lowry, Khris Middleton, Donovan Mitchell, Mason Plumlee, Marcus Smart, Jayson Tatum, P.J. Tucker, Myles Turner, Kemba Walker i Derrick White.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.