NBA

Bio je rekorder po broju tehničkih pogrešaka, sad će učiti košarku LeBrona i Lakerse

Foto: EPA

RASHEED WALLACE, treći na popisu po broju tehničkih pogrešaka u NBA ligi svih vremena, postao je novi član stručnog stožera Los Angeles Lakersa. Wallace će od nove sezone biti pomoćni trener, odnosno desna ruka novom treneru Darvinu Hamu. Njih će se dvojica tako ponovo spojiti nakon što su nekoć davno bili suigrači u Detroit Pistonsima.

Rasheed Wallace je bio sjajan košarkaš, ali je u legendu otišao i kao jedan od igrača s najviše tehničkih pogrešaka u povijesti. U toj je domeni vodeći Karl Malone s 332 tehničke pogreške. Na drugom mjestu je Charley Barkley s 329, dok je Wallace skupio 317. Nitko drugi u NBA povijesti, osim njih trojice, nije probio granicu od 300 tehničkih pogrešaka u karijeri. Što se pojedinačne sezone tiče, Wallace je tu rekorder s 41 u sezoni 2000./01.

Trenersku karijeru Wallace je počeo kao asistent u Detroitu. Kasnije se prebacio na sveučilišnu košarku te je u posljednjem poslu prije Lakersa, u upravo završenoj sezoni, bio pomoćnik legendarnom Pennyju Hardawayju na sveučilištu Memphis.

Podsjetimo da su LA Lakersi bili najveće razočarenje u posljednjoj NBA sezoni jer se nisu uspjeli plasirati ni na play-in turnir Zapadne konferencije.

Rasheed Wallace je u karijeri od 1995. do 2013. godine odigrao više od 1100 utakmica s prosjecima od 14.4 poena, 6.7 skokova i 1.3 blokade. S Detroit Pistonsima je bio prvak u sezoni 2003./04.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.