HRVATSKI NOGOMETAŠI

Bio je Hajdukov baby Pirlo, a sad otkriva da je prodan protiv svoje volje

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

BIVŠI veznjak Hajduka Andrija Balić sada je igrač slovačke Dunajske Strede u kojoj od dolaska konstantno prezentira dobre partije.

Asistira, kreira i zabija golove, a ne krije da je razlog tome što mu se sviđa atmosfera u klubu i gradu u kojem živi sada već više od godinu dana.

"Jako sam zadovoljan, ostao sam ovdje. Htio sam bolju ligu, u Italiju se nisam htio vratiti, ali ne mogu se požaliti. Moja želja je bila ostati, odigrao sam par dobrih utakmica i to je bilo ono što mi je trebalo, neki kontinuitet da krenem prema nivou na kojem želim biti. DAC-u je želja biti prvak, privatni je klub i nema pritiska, i zasad je ovo idealna okolina za mene. Uvjeti su nevjerojatni, trening kompleks izgleda nevjerojatno", rekao je Balić za Sportklub pa otkrio je li mu smetao nadimak baby Pirlo koji je nosio dok je igrao u Hajduku:

"Nije mi bio pritisak, bila mi je čast da me uspoređuju s igračem top klase, ali morao sam raditi na svom imenu, stvarati Andriju. U Hajduku sam se brzo etablirao u prvoj momčadi, ali i prije sam imao ponuda, već sa 16 godina iz Engleske, kasnije i iz Španjolske, gdje sam ja i htio otići, ali Hajduk je sve te ponude odbijao. Kasnije kad ja nisam negdje htio otići, oni su prihvatili, bilo je tu čudnih događaja, ali sada ne bih o tome."

Ne bi imao ništa protiv povratka u Hajduk

Balić je prije gotovo pet godina otišao iz Hajduka u Udinese za odštetu od 3 milijuna eura. Od tog trenutka vrijednost mu je prema Transfermarktu pala na manje od trećine navedenog iznosa, ali ipak nije siguran da je prerano otišao iz Hajduka. 

"Možda da, a možda i ne. Ja sam stvarno htio još godinu, dvije igrati u Hajduku, razviti se, steći neko iskustvo, ali to nije bilo moguće. I Igrački i kao čovjek sam sazrio u Italiji, evo ne znam što bih na to odgovorio", rekao je Balić pa komentirao trenutno stanje u Hajduku:

"Čitao sam što je sve Nikoličius napravio. Hajduk je posebna sredina, nadam se da će se ondje snaći. Što se tiče povratka u klub, teško mi je na to odgovoriti, puno stvari igra ulogu, ali sigurno je da bih razgovarao i da bih razmotrio tu ponudu. Bi li do toga došlo, teško je reći. Moja je želja vratiti se u Hajduk svakako, je li to za dvije godine, ili na kraju karijere, svakako imam želju. Jednog dana."

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.