"Bilo smo bolji", "Utišali smo Hrvate": Engleski mediji slave veliku pobjedu

Foto: EPA-EFE

ENGLESKA je u odlučujućoj utakmici Lige nacija velikim preokretom pobijedila Hrvatsku 2:1 i plasirala se na final four koji će se održati u lipnju u Portugalu.

Hrvatska je povela golom Kramarića u 57. minuti, Lingard je u 78. izjednačio, a Kane u 85. minuti zabio za 2:1. Engleska je bila puno bolja momčad i potpuno zasluženo je pobijedila, a Hrvatska će za dvije godine igrati u ligi B.

Engleski mediji nahvalili su svoju reprezentaciju, a osobito Garetha Southgatea za ovaj rezultat.

"Ovaj preokret pokazuje koliko je Engleska napredovala pod Southgateom. Engleska je iza sebe ostavila Španjolsku i svjetske doprvake što je veliki uspjeh koliko god će nas poraz u polufinalu SP-a boljeti puno više nego Hrvatske ovaj na Wembleyju. No, način na koji su pobijedili pokazuje koliko su mladi engleski igrači dobri. Ne boje se nikoga, imaju jako puno samopouzdanja i Hrvatska se s njima danas nije znala nositi. Engleska je slavila apsolutno zasluženo i ova momčad može u budućnosti biti još samo bolja", napisao je ugledni engleski novinar Martin Samuel za Daily Mail.

"Engleska je godinu u kojoj se vratila na svjetsku pozornicu završila na pravi način. Hrvatima sigurno nije bilo lako slušati  'It's coming home' s razglasa nakon utakmice, pjesmu koja ih je u Rusiji dodatno motivirala. Od prve minute Southgateova momčad je bila bolja, a način na koji je osvojila ovu tešku skupinu je impresivan. Šteta da su promašili toliko prilika i propustili ranije riješiti utakmicu jer su mladi engleski igrači dobro naživcirali Hrvate, ali su kiksali u ključnim trenucima", sažetak je teksta koji je nakon utakmice objavio Guardian.

"Neslužbena himna engleske reprezentacije s razglasa utišala je brbljave hrvatske igrače. Nitko od njih nije previše lupetao nakon ove utakmice. Iako nam rane sa SP-a još nisu zarasle, način na koji smo pobijedili svjetske doprvake daje jako puno zadovoljstva", naslađivao se The Sun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.