Bilić ostaje bez legendarnog braniča, ali mu je ponuđen još legendarniji napadač

Foto: Guliver Image/Getty Images

JAMES TOMKINS (27) nakon 10 godina u klubu i 243 utakmice za West Ham, u kojem je prošao sve; od juniorske momčadi i posudbe, preko ispadanja u drugu ligu, do borbe za vrh i igranja u Europi, napušta Hammerse.

Ipak, branič koji je igrao za sve engleske selekcije osim seniorske, ostaje u istom gradu, jer za 12 milijuna funti prelazi u Crystal Palace nakon što je sve dogovorio s novim poslodavcima, a West Ham već ranije objavio da Tomkins neće ići na turneju Bilićevog kluba u Americi, koja počinje subotnjim slijetanjem u Seattle. 
 
Tomkins može igrati kao stoper i desni bek, a upravo na tim pozicijama bio je nezamjenjiv Biliću. Sezonu je čak počeo i kao kapetan, a do zadnje trećine sezone bio je prvotimac, kada je ozljedom izgubio mjesto u momčadi, odnosno bio tek treći izbor za poziciju središnjeg braniča i desnog bočnog, iza Ogbonne, Reida i Antonia.

Palaceu će biti već treće ljetno pojačanje, nakon krila Androsa Townsenda iz Newcastlea i Marseilleovog golmana Stevea Mandande, a ambicioznost pred novu sezonu pokazuju i time što su Liverpoolu ponudili čak 31 milijuna funti za napadača Christiana Bentekea.
 
Crystal Palace povezan je s West Hamom u vezi još jednog transfera. Jer upravo ovim klubovima Fenerbahče je ponudio Robina van Persiea.
 
Nije tajna da bivši napadač Arsenala i Manchestera još od početka turske gaže prošlog ljeta nije zadovoljan u Istanbulu, a Fener bi ga se riješio zbog toga i raskošne plaće, koja je preveliki teret za igrača koji tek odrađuje.
 
Ipak, RVP je i igrajući preko volje prošle sezone zabio 22 gola za Fenerbahče. Istina, daleko je od najboljih godina, za mjesec dana puni 33, ali i na pragu veteranske dobi sposoban je za dobru sezonu.
 
Biliću svakako nije prvi izbor za toliko potrebno pojačanje u napadu, ali nakon što su ga odbili baš svi koje je do sada htio (Lacazette, Bacca, Batsuhayi, Janssen, Musa), možda se na kraju zadovolji Van Persieom, koji je za 11 sezona u Engleskoj postigao 190 golova i dva puta, 2012. i 2013, bio najbolji strijelac Premier League.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.