hrvatski treneri

Bilić nakon šoka: Nikada nisam ovo vidio

Foto: Profimedia

SAMO tri dana nakon sjajne premijere kao trenera Watforda, pobjede 4:0 kod Stokea, Slaven Bilić je na domaćem terenu poražen 2:1 od Swansea Cityja u 13. kolu druge lige. U Engleskoj omiljeni hrvatski trener tako se po tko zna koji put uvjerio u ono što je već iskusio: Championship je iscrpljujući rollercoaster, liga u kojoj u čak 46 kola svatko može pobijediti svakoga i u kojoj par pobjeda ili poraza znači razliku između borbe za prvu ili protiv ispadanja u treću ligu. 

Bilić je poveo, ali uslijedio je dupli šok

Bilićeva momčad povela je golom Ismaila Sarra u 34. minuti, ali su gosti preokrenuli preko Julexa Ntchama u 52. te Benjamina Cabanga u čak osmoj minuti sudačke nadoknade. Utakmica je, naime, produžena za čak 21 minutu jer je u 81. minuti došlo do prekida meča zbog tehničkih problema u komunikaciji između sudaca. Tako je Bilić doživio dvostruki šok, što je i priznao nakon utakmice:

"Ovako nešto se stvarno ne viđa! Neću reći da smo zbog toga izgubili utakmicu jer mislim da je ta situacija utjecala na obje momčadi. Mi smo imali velikih problema s izostancima, a sada ih imamo još i više. Cijela obrana nam je poremećena, to se nije smjelo tako dogoditi. Zato smo i primili neke golove, igrači su nam ostajali sami u sredini, i to mi je jako teško prihvatiti.

"Ako se ovako nastavi, neće biti dobro"

Ne mogu kriviti ni igrače koje sam uveo, ali u drugom dijelu nismo igrali na razini iz prvog poluvremena", rekao je Bilić i zaključio: "Moramo ipak biti svjesni da je ovo maraton, a ne sprint. Ali ne brinu me samo ozljede, ako se ovako nastavi, neće biti dobro."

Bilić je porazom pao na deseto mjesto, ali je od šestog, posljednjeg koje vodi u doigravanje za Premiership, i dalje udaljen samo jedan bod. U idućem kolu za tri dana gostuje kod Blackpoola, kluba s dna. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.