Bili Krojači stimulirani ili ne, Hajdukovci su se osramotili

MOŽE SE Dražen Besek zaklinjati da je Varteks igrao samo za sebe, međutim zrno sumnje ostaje.

Prva je frenetičnost Krojača, jer činilo se večeras da se radi o momčadi koji se bori za goli život, a ne o osmoplasiranom klubu HNL-a koji ne može ni gore ni dolje. Da je Mujanović ovoliko trčao cijelu ovu sezonu, odavno bi njega zakapario koji premierligaški klub ili bi se Varteks barem borio za naslov prvaka.

Lako je kriviti slabog Zagrebačkog suca i frenetične Varaždince, treba pomesti ispred svojih vrata

No, treba biti realan i unatoč svemu istaknuti kako je Hajduk bio loš, ispod svake kritike. Pravog Hajduka nema još od jeseni i kako kažu Splićani: "Treba priznati da na Poljudu nismo guštali već dugo vremena." Puleni Ante Miše Varteksu gotovo da nisu stvorili iole ozbiljniju šansu, a kamoli opasnije zapucali na gol. Tako se prvenstvo ne osvaja i toga su oni više no svjesni, zato mogu i moraju kriviti jedino i isključivo sebe. Da, nisu krivi ni "leteći" Varaždinci, ni taj nedorasli zagrebački sudac Dalibor Mlakar, o čijim se postupcima može raspravljati satima.

Evo otprilike u ovakvom ozračju je na press konferenciji dočekan gostujući trener Varteksa, koji je nijemo slušao primjedbe ozlojeđenih splitskih novinara. Na koncu se našao i uvrijeđenim pa je čak bio "prisiljen" na koncu otvoriti i dušu, priznavši kako je njegova ljubav prema Dinamu davno ugasla.

Besek: Uvjeravam vas da moje srce već odavno ne kuca za Dinamo

"Mislim da bi trebali pokazati malo više poštovanja prema nama. Ja vas uvjeravam da smo igrali samo za sebe, za svoj klub i za svoj grad. Istina, igrači su iznenađujuće odigrali čak i više od dogovorenog, ali vjerujem da su se htjeli iskupiti za onaj poraz od Dinama", rekao je Besek.

"Ne, to nema nikakve veze što sam bio igrač Dinama, niti mogu reći da sam sretan što sam zaustavio Hajduk i otvorio Zagrepčanima put prema naslovu prvaka. Davno sam igrao za Dinamo, ja sam prije svega Varaždinac, kojem srce sada kuca isključivo za Varteks. Da je takvih više u HNL-u imali bi konkurentniju ligu, a prvenstvo se ne bi samo vrtjelo oko Dinama i Hajduka", iskren je bio trener Varteksa.

Igrači Hajduka nisu bili raspoloženi za izjave. Potaknuti povicima mržnje s tribina koji su ispratili Varteksovce s Poljuda, stvorili su veliku gužvu u tunelu, a u jednom trenutku Drago Papa pao je na pod. Sada je li primio koji udarac ili nije to je pitanje za neke druge ljude...

Miše: Ne vjerujem da Varteks igrao za Dinamo

Cijelu tu ratničku atmosferu u kojoj se na Varaždince gledalo kao Mamićeve plaćenike umirio je Ante Miše, koji je uvjeren da su Krojači igrali sami za sebe. On ne vjeruje u priče o stimulacijama...

"Ne, ne vjerujem da je Varteks igrao za Dinamo. Njihovo je pravo da na Poljud dođu u tako fanatičnom ozračju, a na nama je da ih kući otpravimo u jednom drugom raspoloženju. Nažalost, danas u tome nismo uspjeli, nismo bili pravi, dok su igrači Dražena Beseka na terenu izgledali izuzetno i trkački i taktički. Puno nam je danas u veznom redu nedostajao Srđan Andrić, motor naše momčadi, zbog čega je nedostajalo agresivnosti", rekao je Ante Miše, a onda ponudio riječi optimizma.

"Nisam tip koji se predaje, prvenstvo još nije gotovo"

"Što želite od mene da kažem, da je gotovo, da je prvenstvo riješeno. Ne, ja nisam takav kao čovjek. Za mene uvijek postoji nada i vjerujem kako još ništa nije gotovo. Ljudski se nadati da će Dinamo negdje kiksati, primjerice u Šibeniku i da će ta posljednja utakmica opet o svemu odlučivati. Meni je sada najveći problem kako igrače psihološki vratiti, čeka nas još puno teških utakmica i finale Kupa, a za to trebamo biti pravi", za kraj će Miše.

Vedran Buble
Foto: Jakov Prkic (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.