eurobasket

BiH izgubila od Francuske. Evo kako se još može plasirati u osminu finala Eurobasketa

Foto: Fiba

REPREZENTACIJA Bosne i Hercegovine izgubila je u četvrtom kolu skupine B od Francuske 81:68. BiH se pobjedom nad Francuzima mogla kolo prije kraja plasirati u osminu finala Eurobasketa, ali Francuzi su odigrali bolje i zasluženo su slavili. No BiH se još i danas može plasirati u nokaut-fazu.

Uvjet za to je da Mađarska iznenadi Litvu (utakmica počinje u 17:15). U tom bi slučaju Litva i Mađarska ostale bez ikakve šanse za plasman dalje. No pobijedi li Litva Mađare, utakmica posljednjeg kola između Litve i BiH odlučit će o putniku u osminu finala. Litva bi uoči tog susreta bila na jednoj pobjedi i tri poraza. BiH bi bila na dvije pobjede i tri poraza. Pobjedom bi se Litva izjednačila s BiH, ali bi prošla dalje zbog boljeg međusobnog omjera. 

BiH propustila veliku šansu

BiH je utakmicu s Francuskom počela bolje, imala je po nekoliko poena viška u prvoj četvrtini, ali su njezini igrači u nekim situacijama kad su mogli lako poentirati nerezonski gubili loptu i držali su Francuze u igri. Prva je četvrtina završila 19:19, no u drugoj dionici je BiH pala, napravila je neke nevjerojatne pogreške, a Francuzi su to znalački kažnjavali i taj period su dobili s deset poena razlike. 

U trećoj četvrtini obje su ekipe igrale prilično loše, ali je koncem tog perioda igre BiH napravila značajnu seriju i u četvrtu četvrtinu se ušlo s prednošću Francuske od 52:50.

Tricom Robersona u prvom napadu u četvrtoj četvrtini BiH je povela 53:52, Francuska se totalno pogubila, ispala je iz ritma i krenula je prava drama u posljednjih nekoliko minuta. Nurkić je pogodio dvije trice zaredom, ali i Francuzi su znali uzvratiti i prednost je stalno prelazila s jedne na drugu stranu.

Sredinom četvrte četvrtine Guerschon Yabusele je zabio nekoliko važnih koševa i Francuska je povela pet poena razlike nešto manje od tri minute do kraja. Košarkaši BiH su se tada raspali i prestali su igrati. Olimpijski doprvak je do kraja znalački priveo utakmicu kraju i otišao je na veliku razliku, a BiH je propustila veliku šansu da nakon Slovenije napravi još jednu senzaciju jer joj se Francuska nudila cijelu utakmicu. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.