Esport

Besplatni Call of Duty za mobitele preuzet više od 20 milijuna puta

Foto: Riot Games

MOBILNI Call of Duty izašao je 1. listopada i već je preuzet više od 20 milijuna puta te je na mikrotransakcijama u igri uprihodio dva milijuna dolara, izvijestila je tvrtka za analizu tržišta Sensor Tower. 

>Igra za prvu momčad Futsal Dinama, a u slobodno vrijeme osvaja turnire u FIFA-i

>Izvukao je disk dok je igrao novu FIFA-u, a rezultat je razbjesnio igrače

Call of Duty: Mobile donosi poznato pucačko iskustvo na mobilne uređaje. Potpuno je besplatan i dostupan za iOS i Android, a najviše preuzimanja dolazi iz Indije. Tako je čak 14 posto preuzimanja onih indijskih, dok na SAD otpada tek devet posto. 

Nekada nismo mogli zamisliti kako će Call of Duty biti primarno igra za konzole te da će na toj platformi ostvariti najveći uspjeh, a upravo se to dogodilo i danas se najveća natjecanja održavaju na konzolama te igraju s kontrolerima. Čini se kako je poznata pucačina dobro prihvaćena i na mobilnim uređajima. Uzmemo li u obzir razvoj mobilnog gaminga, možda je to budućnost ove popularne franšize. 

Dotad svi željno iščekuju novi Call of Duty, starog naziva Modern Warfare, koji stiže 25. listopada na PC, Xbox One i PlayStation 4. Po onome što smo vidjeli, mogao bi podići dosta prašine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.