Benficin trener nakon neočekivanog kiksa: Igrali smo sjajno

Foto: EPA-EFE

ZADNJE što je Benfici trebalo uoči uzvratne utakmice osmine finala Europa lige protiv Dinama je neočekivani domaći kiks protiv Belenensesa. Vodili su 2:0 nakon sat vremena igre da bi na kraju završilo 2:2. 

BENFICA - BELENENSES 2:2 Užasnim kiksevima obrane Benfica ispustila 2:0

FOTO Amaterske reakcije Benficinog golmana i obrane u šokantnom kiksu

Tako su ispustili dva boda prednosti ispred Porta na prvom mjestu i dvije vezane utakmice bez pobjede u četiri dana nabili su nervozu na Luzu. 

Svjestan je toga trener Bruno Lage koji ohrabruje svoje igrače i ovaj kiks ne vidi kao katastrofu.

"Odigrali smo sjajnu utakmicu. Prvo poluvrijeme bilo je naše, imali smo dobru cirkulaciju lopte, ali bili smo malo usporeni. Belenenses je igrao s petoricom u zadnjoj liniji i tako kontrolirali zbivanja u svojoj polovici. Bili smo spremni na to, ali nismo se kretali dovoljno brzo koliko smo htjeli između vezne linije i napada. To smo popravili u drugom poluvremenu i izgledalo je savršeno, poveli smo 2:0 poslije dva dobra gola", započeo je Lage pa nastavio:

"Kasnije su se dogodile pogreške. Nesreća je nešto što se javlja u svjetlu ovog našeg oporavka. Ovo su male greške koje se dogode, na kraju smo Belenensesu ponudili bod. Moram naglasiti stav i organizaciju momčadi, i kod 2:2 smo pokušali pobijediti i radili takve zamjene", objasnio je Lage.

Navijači Benfice nisu posustali ni kod 2:2 u zadnjim minutama.

"Želim poručiti navijačima da budu s nama i kod 2:0 i kod 2:2, da nas uvijek podržavaju i opraštaju nam greške. Vjerujem da je to dobar put i neka nam nastave pomagati kao i danas", rekao je Lage pa dodao:

"Ono što nas je dovelo ovdje u dva mjeseca rada je ta kvaliteta igre. Moramo nastaviti biti sigurni u ono što radimo i biti zadovoljno s kvalitetom igre i našim radom. Uvjeren sam da je ekipa dobro odigrala", zaključio je trener Benfice.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.