LIGE PETICE

Bendtner: Pirlo i Buffon su pušili u zahodu i nitko im nije rekao ni riječ

Foto: Getty Images

DANSKI napadač Niklas Bendtner punih 10 godina bio je član Arsenala, a nikad nije ni izbliza ispunio svoj potencijal, ali i to je dio draži njegove karijere zbog koje je postao nogometna ikona.

Kroz karijeru je bio poznatiji po promašajima nego po golovima pa je usput pokupio nadimak Lord, po kojem ga i danas znaju fanovi diljem svijeta.

Sad je, s tek 32 godine, član danskog četvrtoligaša Tarnbyja, s čijom veteranskom momčadi trenira kako bi ostao u formi, a usput je gostovao u BBC-jevom podcastu 5 Live i govorio o dogodovštinama iz karijere te ispričao anegdotu kad je u svlačionici Juventusa zatekao pola momčadi kako puši u zahodu, između ostalih i Gianluigija Buffona i Andreu Pirla. Ondje je igrao na posudbi u sezoni 2012./13.

"Kad je Balotelli došao u Englesku, svi su pričali o tome kako puši u zahodu i to je postala golema priča. Kako nogometaš može pušiti? Pa u svakom klubu u kojem sam bio igrači su pušili. Samo što je u Italiji to bilo uobičajenije nego u Engleskoj", rekao je Lord Bendtner pa se prisjetio svojeg prvog dana u Juventusu.

"Nisam mogao pronaći nikog od suigrača i to mi je bilo čudno. I onda sam ih pronašao 10 ili 12 kako u zahodu piju kavu, razgovaraju, uživaju u međusobnom društvu i puše cigarete. Bio mi je to nevjerojatan prizor i shvatio sam da je to nešto u čemu ću uživati."

Kad je voditelj konkretno spomenuo imena Pirla i Buffona, Bendtner se nasmijao.

"Da. I što im možeš prigovoriti? Kad pogledaš njihove karijere i kakvi su profesionalci, to mi je zaista otvorilo oči. Zbog profesionalizma koji su pokazivali na terenu i drugarstva koje je vladalo u svlačionici, nitko nije mislio ništa loše o tome", objasnio je danski napadač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.