umro je gerd müller

Bayernova legenda jednom je rečenicom najbolje opisala Gerda Müllera

Foto: Guliver Image

NOGOMETNI svijet rastužila je danas vijest da je jedan od najvećih napadača svih vremena Gerd Müller preminuo u 76. godini.

Briljantni njemački napadač je u 607 utakmica za Bayern zabio 566 golova, a u Bundesligi je zabio čak 365 puta, što je apsolutni rekord. Sedam puta je bio prvi strijelac Bundeslige, a za Njemačku je u 68 utakmica zabio 62 gola. Bio je svjetski i europski prvak sa Zapadnom Njemačkom, a nakon igračke karijere je dugo bio trener Bayernovih mlađih kategorija.

"Danas je tužan, crn dan za FC Bayern i sve njegove navijače. Gerd Müller bio je najveći napadač koji je ikada postojao - i dobra osoba, prava osobnost u svjetskom nogometu. Ujedinjeni smo u dubokoj tuzi s njegovom suprugom Uschi i njegovom obitelji. Bez Gerda Müllera FC Bayern ne bi bio klub koji svi danas volimo. Njegovo ime i sjećanje na njega živjet će vječno", rekao je Bayernov predsjednik Herbert Hainer.

Od Müllera se emotivnom porukom oprostio minhenski Bayern, a koliko je Müller značio za njemački nogomet i taj klub prije nekoliko godina je jednom rečenicom najbolje opisao njegov dugogodišnji suigrač Franz Beckenbauer.

"Za sve što je Bayern postao najzaslužniji je Gerd Müller", rekao je Beckenbauer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.