BAYERN ŽELI PONOVITI 2013. "Zaboravili smo nepravdu protiv Reala, idemo na sve trofeje"

Foto: Getty Images / Guliver Image

NOVA sezona, isto vrijeme i stari dvoboj nekih od najvećih nogometnih klubova na svijetu. Prošle sezone su Bayern i Real igrali u četvrtfinalu Lige prvaka, a večeras će se od 20:45 na Allianz Areni ponovno sudariti, ali u prvom susretu polufinala spomenutog natjecanja.

Dva velikana puno su puta kroz povijest pobjeđivali jedan drugog. Dovoljno vratiti samo godinu dana u prošlost. Bayern je u prvoj utakmici, također kod kuće, vodio 1:0, a onda dobio nepostojeći penal (Carvajala pogodila lopta u rame) u 45. minuti za 2:0. Ipak, Arturo Vidal promašio je penal, a Real u nastavku preokrenuo i slavio 1:2. 

No ne lezi, vraže, u uzvratu su uporni Nijemci sjajnom predstavom stigli do 2:1 i izborili produžetke u Madridu. Međutim, Ronaldo je zabio dva gola iz zaleđa, a Vidal dobio prestrogi crveni karton pa se nakon susreta podigla velika prašina, a pljuštale su i optužbe da se Reala gura u Ligi prvaka. 

Zato sada vladar Bundeslige ima veliku priliku pokazati da je bolji od aktualnog europskog prvaka te mu se osvetiti za prošlogodišnju (ne)pravdu. 

"Zaboravili smo prošlogodišnji događaj i koncentrirani smo samo na ove dvije velike utakmice protiv strašnog protivnika. Jednostavno, idemo na sve trofeje. Real je u posljednje četiri godine tri puta osvojio Ligu prvaka i obranio trofej, što dovoljno govori o kakvoj je momčadi riječ. Ima tu nevjerojatnih igrača, a Ronaldo je ispred svih i zaustavit ćemo ga samo ako budemo igrali kao prava ekipa", jasan je branič Jerome Boateng. 

Jupp Heynckes vodio je Real u sezoni 1997./1998. i osvojio španjolski superkup te Ligu prvaka u Amsterdamu, gdje je Predrag Mijatović srušio Juventus. Iskusni 72-godišnji strateg vratio se u Bayern nakon otkaza Carlu Ancelottiju i želi ponoviti povijesnu 2013. godinu kada je osvojio trostruku krunu (Bundesligu, kup i Ligu prvaka), a nakon toga morao otići jer su Bavarci već bili dogovorili dolazak Pepa Guardiole...

"Poznajem Real. To je jedan veliki klub koji uvijek ima fantastične igrače i rezultate. U polufinalu Lige prvaka nema lakih protivnika i sigurno nas čeka spektakl. Obje momčadi igraju odličan napadački nogomet, a mogu slobodno reći kako se mi nalazimo u sjajnoj formi, sličnoj onoj iz 2013. godine", naglašava Heynckes.

Naravno, svi pričaju o Ronaldu, koji je sa 120 golova uvjerljivo najbolji strijelac Lige prvaka u povijesti.

"Jako ga cijenim, kao i njegove igre i njegovu jedinstvenu karijeru. No Ligu prvaka osvaja ujedinjenija momčad, a i mi na drugoj strani imamo Roberta Lewandowskog, koji je ove sezone do sada zabio 39 golova. Dakle, bit će uzbudljivo", istakao je Nijemac pa pohvalio Zinedinea Zidanea:

"Njegov sam veliki obožavatelj. Jako ga cijenim kao trenera, ali i kao čovjeka. Mogu reći da je jedan od najboljih trenera na svijetu u ovom trenutku", zaključuje Heynckes.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.