LIGE PETICE

Barcelona nakon poklonjene pobjede može biti prvak i ako ne pobijedi Real

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

VELIKU sudačku pomoć za pobjedu (1:0) nad davljenikom Valladolidom u 29. kolu La Lige dobila je Barcelona, kojoj je tako otvoren put prema naslovu.

Devet kola prije kraja Barcelona ima bod manje od vodećeg Atletica te dva boda više od trećeplasiranog Reala, kod kojeg u subotu igra jedan od dva preostala derbija prvenstva.

Međutim, sve i da Barcelona u Madridu uzme samo bod, a Atletico dan kasnije pobijedi kod Betisa te se tako odlijepi na tri boda prednosti ispred nje, Barca i dalje može biti prvak.

Da bi to uspjela, trebala bi, nakon barem remija kod Reala, pobijediti u svih preostalih osam utakmica. Među njima je i derbi protiv Atletica, koji u 35. kolu dolazi u Barcelonu.

Ako na kraju Atletico i Barcelona budu imali isti broj bodova, o prvaku će najprije odlučivati gol-razlika u međusobnim susretima, a ako i tu budu poravnati, ukupna gol-razlika.

Atletico je u prvom dijelu prvenstva Barcelonu pobijedio 1:0 pa je tu za sada u prednosti, ali Barca je u prednosti po drugom kriteriju. Trenutno joj je ukupna gol-razlika daleko bolja od Atleticove, +44 naprema +32. 

Naravno, ako Barcelona pobijedi u svih preostalih devet utakmica, bit će prvak Španjolske bez obzira na rezultat kojim savlada Atletico.

Međutim, Simeoneova momčad također ovisi sama o sebi i ako pobijedi u svim utakmicama do kraja, pa tako i kod Barcelone, bit će prvak bez obzira na rezultate Barcelone i Reala.

Aktualni prvak je u najlošijem položaju u ovom napetom troboju za naslov. Ima tri boda manje od Atletica i dva manje od Barcelone. Međutim, ako Real u subotu na svom terenu pobijedi Barcu, bitno si poboljšava izglede za obranu naslova. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.