LIGE PETICE

Barcelona ima 112 milijuna razloga za brigu

Foto: FC Barcelona

ČELNICI Barcelone predstavili su bilancu za prošlu godinu te su istaknuli kako Barcelona za sljedeću sezonu ima budžet od 1, 047 milijardi, najveći od svih klubova na svijetu.

Situacija u klubu je stabilna s dugom od oko 200 milijuna eura i jednako toliko kredita, ali postoji i jedno poglavlje godišnjeg izvještaja koje nije zadovoljilo. 

Radi se o brojkama vezanim uz prodaju igrača koje su daleko ispod onog što se očekivalo. Naime, od Barcelone se očekivalo da će prodati igrača za 172 milijuna eura kako bi donijela balans svojim knjigama, a ona je uspjela prodati igrača za samo 60 milijuna eura. 

Ostalo je, dakle, za nadoknaditi još 112 milijuna eura od prodaje igrača u sezoni koja dolazi. S obzirom na to da su na izlaznim vratima Coutinho i Rakitić, to ne bi trebao biti problem. Već u siječnju mogu se očekivati prve prodaje, ali do onda će Barcelona itekako imati razloga za brigu. 

Osim toga, Barcelona mora smanjiti davanja na plaće koje su u prošloj godini narasle za 32 milijuna eura po sezoni. Cilj je budžet na plaće srezati za 10% kako bi se normalizirala situacija na platnoj listi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.