Barcelona dala otkaz treneru prvi put nakon 2003. godine

Foto: Getty Images/Guliver Image

BARCELONA je večeras smijenila Ernesta Valverdea s mjesta glavnog trenera prve momčadi.

Španjolac je imao ugovor do kraja lipnja, ali Barca nije željela čekati i odlučila je dati otkaz čovjeku koji je u svibnju 2017. godine naslijedio Luisa Enriquea. S Barcelonom je osvojio dva naslova španjolskog prvaka, Kup kralja i Superkup, no posla su ga stajali neuvjerljiva igra Barcelone ove sezone i dva teška poraza u nokaut-fazama Lige prvaka prošle i pretprošle sezone. 

Priča o Valverdeovoj smjeni kotrlja se već tjednima, a potpuno se aktualizirala prije par dana kad je klub stupio u kontakt s Xavijem. Barcelona je željela svoju legendu i sadašnjeg trenera katarskog Al-Sadda odmah na klupi, no Xavi je zahvalio na ponudi i rekao je da bi radije pregovarao na ljeto.

Činjenica da mu klub iza leđa traži nasljednika navodno je jako razljutila Valverdea koji je danas odradio trening s momčadi, a nakon njega je obaviješten da više neće voditi Barcelonu.

Bivši trener Athletic Bilbaa je tako postao prvi Barcin trener koji je dobio otkaz nakon 2003. godine. Tada je katalonski klub otpustio Louisa van Gaala, a svi treneri nakon njega odradili su ugovor do kraja. Prije Van Gaala zadnji je otkaz dobio legendarni Johan Cruyff 1996. godine.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.