Polufinale sp-a, španjolska - australija 95:88

Australski Hrvat podivljao na suce polufinala: "Sramota! Podmićeni ste"

Foto: Screenshot Twitter

ŠPANJOLSKA je u finalu SP-a u košarci. Španjolska je u polufinalu u uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici pobijedila Australiju 95:88 i u nedjelju će igrati za zlato protiv pobjednika iz susreta Francuska – Argentina.

> Neviđena drama i dva produžetka! Španjolska srušila Australiju za finale SP-a

Australija je cijelu utakmicu vodila, u nekim trenucima je imala i dvoznamenkastu prednost, ali je u finišu utakmice posve stala. Španjolci su se vratili i osam sekundi prije kraja Gasol je s linije bacanja prvi put u drugom poluvremenu doveo Furiju u prednost. Bila je to kontroverzna situacija gdje su, čini se, suci pogurali Španjolsku u finale. Naime, Australija je imala prednost od jednog poena, Lull je šutirao i promašio, a Gasol je stigao do lopte. Uz njega je bio Andrew Bogut, a suci su, premda kontakta za faul nije bilo, pokazali prekršaj australskog Hrvata. Štoviše, ako je i bilo faula, onda ga je napravio Gasol.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Klupa Australije je skočila, igrači su opkolili suca, a Bogut je bio izvan sebe. Došao je do zapisničkog stola i uz sarkastičan osmijeh, rukama je simulirao da su suci bili plaćeni. Nakon utakmice je u mix zoni urlao da je ovo jebena sramota.

Španjolci su poveli, a najbolji igrač Australije, Patty Mills je izborio faul i pogodio je samo jedno bacanje. Ricky Rubio je s istekom sirene sa svoje polovice skoro pogodio. Prvi produžetak je donio novu dramu i nakon pet minuta rezultat je opet bio u egalu, ali u drugom Australci više nisu imali snage i Furija je izborila finale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.