ATP Cincinnati: Karlović protiv Monfilsa, Čilić na J. C. Ferrera

SPRAVLJEN je ždrijeb za sedmi ovogodišnji ATP Masters 1000 turnir koji će se sljedećeg tjedna igrati u Cincinnatiju, u državi Ohio.

Kao i u Montrealu ovoga tjedna, u glavnom ždrijebu Cincinnatija su dvojica najboljih hrvatskih tenisača, Marin Čilić i Ivo Karlović. Čilić je u 1. kolu igrati protiv Španjolca Juana Carlosa Ferrera, koji je još u svibnju ove godine bio izvan kruga 100 najboljih igrača na ATP ljestvici, ali se serijom odličnih rezultata u zadnje vrijeme spustio do 29. mjesta.

Čilić, trenutno 15. igrač svijeta, protiv ''Komarca'', bivšeg svjetskog broj 1, još nikada nije igrao. Podsjećamo, Čilić je na prethodna dva turnira na američko-kanadskoj turneji, u Washingtonu i Montrealu, izgubio u 1. kolu.

Ivo Karlović igrat će u 1. kolu protiv 13. nositelja, Francuza Gaela Monfilsa. Prošle godine su igrali dva puta, Monfils je bio bolji na zemlji u Monte Carlu, a Karlović na travi u Nottinghamu, turniru kojeg je i osvojio, što mu je bio četvrti i zasad posljednji naslov u karijeri. Monfilsa je tada pobijedio u polufinalu u dva tie-breaka. Karlović i Monfils sastali su se i na betonu, 2007. godine, ali na ATP Challengeru u Sunriseu. Tada je pobijedio Francuz zahvaljujući predaji Karlovića u drugom setu.

Čiliću i Karloviću mogao bi se u glavnom ždrijebu pridružiti i Ivan Ljubičić, koji je postavljen za 1. nositelja kvalifikacija, a u 1. kolu igrat će protiv Amerikanca Jessea Levinea.

Branitelj naslova pobjednika u Cincinnatiju je Britanac Andy Murray, koji je prošle godine u finalu pobijedio Srbina Novaka Đokovića u dva tie-breaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.