NBA

Atlanta Hawksi doveli All-Star igrača i stvorili strašan bekovski tandem

Foto: Profimedia

DAN UOČI početka prijelaznog roka za slobodne igrače u NBA ligi napravljena je razmjena u kojoj je sredinu promijenio All-Star igrač. Dejounte Murray prešao je iz San Antonio Spursa u Atlanta Hawkse u zamjenu za Danila Gallinarija i buduće izbore drafta.

Spursi će dobiti Atlantine pickove prve runde 2023., 2025. i 2027. godine (klubovi po pravilima ne smiju u trejdu davati pickove u uzastopnim godinama) te pravo na zamjenu izbora 2026. godine. Pick za draft sljedeće godine originalno je pripadao Charlotte Hornetsima i ovisit će o njihovim rezultatima iduće sezone.

Spursi su tako ušli u potpunu rekonstrukciju momčadi jer su ostali bez najboljeg igrača, koji je prošle sezone prvi put izabran na All-Star utakmicu, a u prosjeku je postizao 21.1 poen, 8.3 skoka, 9.2 asistencije te 2.0 osvojene lopte, po čemu je bio najbolji u ligi. U prve četiri sezone glasio je za odličnog defenzivca i 2018. je izabran u drugu obrambenu petorku lige, ali u prošloj je drastično napredovao i u napadačkom segmentu te postao jedan od najsvestranijih NBA igrača.

Hawksi stvorili jedan od najzanimljivijih bekovskih tandema lige

Na ovogodišnjem draftu San Antonio je izabrao tri igrača u prvoj rundi, a ovaj trejd za buduće pickove pokazuje da će vjerojatno posljednja sezona Gregga Popovicha na klupi biti jako teška. Prema izvorima ESPN-a, Murray nije namjeravao produljiti ugovor sa Spursima, koji mu istječe za dvije godine, što je ponukalo franšizu iz Teksasa da se potpuno okrene mladima.

Hawksi će u Murrayu dobiti razigravača koji može čuvati najbolje protivničke vanjske igrače i rasteretiti prvu zvijezdu Traea Younga te mu omogućiti da se manje troši u obrambenim i razigravačkim obavezama, a više posveti onome što najbolje radi - zatrpavanju protivničkog koša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.