NBA

As Bostona o skandalu o kojem bruji NBA: Pustite trenera Toronta na miru, ja sam kriv

Screenshot

AKTUALNI NBA prvak Toronto spasio se od ispadanja u polufinalu Istoka pobjedom protiv Bostona 125:122 nakon dva produžetka. Tako je izjednačio na 3:3 u neviđenoj drami i najluđoj utakmici sezone, koja je oduševila NBA zvijezde

Nakon utakmice pune zanimljivih detalja, najviše se pričalo o onome što se dogodilo 44 sekunde prije kraja regularnog dijela utakmice. Boston je nadoknadio minus od pet poena razlike i imao je napad za preokret, a samim tim i dolazak nadomak pobjede vrijedne izbacivanja prvaka i prolaska u konferencijsko finale.

Jayson Tatum, najbolji igrač Celticsa, imao je loptu, a u samom kutu terena, nogom na crti terena, stajao je Nick Nurse, trener Toronta. On je nosio zelenkastu majicu, boje slične kao što je dres Celticsa i gestikulirao rukama, kao da traži loptu. Tatuma je to navodno zbunilo i bacio je loptu točno u smjeru gdje je stajao Nurse.

Tako je Boston ostao bez napada za pobjedu, a Toronto je preživio i na kraju slavio u drami. Brojni ljubitelji košarke i NBA komentatori potez Nursea proglasili su prljavim i prevarom, tražeći da ga se suspendira. Zato što bi, da je Boston zabio iz tog napada, vjerojatno zaključio seriju, izbacio prvake s 4:2 i otišao u finale Istoka. Ovako će se igrati sedma utakmica.

Međutim, Tatum je nakon utakmice odlučno demantirao da ga je suparnički trener nesportski prevario i uzeo mu napad za ključnu pobjedu: "Glupost, to je samo moja greška. Ne može se za nju teretiti Nursea. Nije on kriv, nego samo ja."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.