Arminia ispala u treću ligu, Josip Tadić slobodan igrač

ARMINIA iz Bielefelda, klub Josipa Tadića, sljedeće će se sezone natjecati u trećoj ligi  njemačkoj ligi.

Njemački nogometni savez (DFB) dopustio je Arminiji posuditi 1.25 milijuna eura iz fonda kako bi sanirala financijske probleme, ali im zbog toga i oduzeo tri boda. Arminia, posljednjeplasirani klub Bundeslige 2, tako, četiri kola prije kraja sezone, više ne može nadoknaditi bodovnu razliku (13 bodova) koja bi joj omogućila natjecanje u istom rangu i sljedeće sezone.

Tadić će tako postati slobodan igrač. U ugovoru ima klauzulu da ukoliko Arminia ispadne iz druge lige može bez odštete otići u novi klub. 22-godišnji napadač dosad je još igrao za Osijek, Bayer, Dinamo i francuski Grenoble.

Pravo pozajmice od DFB-a imaju svi klubovi prvoligaškog i drugoligaškog statusa u Njemačkoj. Arminia, koja je u 30 dosadašnjih utakmica slavila samo tri puta, taj status ima još uvijek samo službeno do kraja sezone.

Klubu iz Bielefelda novac je bio potreban da isplati igračima plaće za ožujak, ali i da sanira troškove tekuće sezone. Da je DFB zabranio izdati pozajmicu, Arminia bi bila primorana proglasiti bankrot.

Do 2009. godine Arminia je bila standardni Bundesligaš. Ipak, i rekorderi su kada su povratci u prvi razred njemačkog nogometa u pitanju. Status Bundesligaša vraćali su više puta nego ijedan drugi klub, čak sedam.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.