Argentinski savez podijeljen oko Batiste: "Moj fokus je Svjetsko prvenstvo, a ne Copa"

SERGIO BATISTA potvrdio je u petak da se nema namjere povući s dužnosti izbornika argentinske nogometne reprezentacije unatoč sve većem pritisku kojem je izložen.

Prema pisanju lokalnih medija, Argentinski nogometni savez (AFA) je u petak ujutro raspravljao o ispadanju reprezentacije u četvrtfinalu Copa Americe na domaćem terenu. Nekoliko članova Izvršnog odbora je zatražilo Batistinu ostavku, kao i odlazak direktora nacionalne momčadi Carlosa Bilarda.

Batista je ponovio da se nema namjere povući, ali pitanje je hoće li opstati na sadašnjoj funkciji. Argentinski mediji pišu kako se očekuje da će AFA odluku donijeti u ponedjeljak, a već se spominju i mogući kandidati za Batistina nasljednika. Favoriti su zasad Gerardo Martino, koji je odveo Paragvaj do finala Copa Americe koja je u tijeku, te bivši trener Estudiantesa Alejandro Sabella.

"Uvijek sam govorio da moramo razmišljati o Svjetskom prvenstvu 2014. To je glavni cilj iako bi nam bilo drago da smo osvojili Copu. Moj fokus je, međutim, uvijek bio na SP-u, a i dalje je tako. Imam puno samopouzdanja i volje da nastavim raditi ovaj posao", poručio je Batista.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.