ANKETA Tko treba naslijediti Horvata na klupi Hrvatske?

Foto: Igor Soban/PIXSELL

NAKON neuspjeha na Svjetskom prvenstvu, na kojem se nije probila do eliminacijske faze, odnosno četvrtfinala, izgledan je odlazak Hrvoja Horvata s klupe, što znači da će hrvatska rukometna reprezentacija uskoro tražiti novog izbornika. 

Horvat je na klupi Hrvatske bio dvije godine, preuzeo ju je nakon SP-a 2021., ali nije ostvario zapažen rezultat. Hrvatska se s njim nije plasirala na Olimpijske igre u Tokiju, a na lanjskom Europskom prvenstvu također nije prošla drugu skupinu, ostala je bez polufinala i završila na osmome mjestu.

Tko umjesto Horvata?

Kao favorit za Horvatova nasljednika ističe se bivši kapetan Hrvatske Goran Perkovac, zlatni olimpijac iz Atlante koji je nosio hrvatsku zastavu na ceremoniji zatvaranja Igara 1996. On nakon završetka igračke karijere 2000. godine gradi trenersku u inozemstvu, od kada je vodio niz švicarskih i njemačkih klubova te grčku i švicarsku reprezentaciju.

On ne krije da mu je davna želja voditi hrvatsku reprezentaciju, a sad bi mu se ona mogla i ostvariti, posebno zato što nema previše protukandidata. Spominje se i Slavko Goluža, aktualni trener Zagreba, koji je Hrvatsku vodio od 2010. do 2015. godine te s njom osvojio tri bronce - na EP-u 2012., Olimpijskim igrama iste godine i SP-u 2013.

Već godinama se nakon svake smjene na hrvatskoj klupi govori i o mnogima omiljenom Crnogorcu Veselinu Vujoviću, koji je na ovom SP-u vodio Iran, pa je sad možda idealno vrijeme da se suradnja konačno uspostavi.

Opcija mogu biti i druge igračke legende poput Pere Metličića, koji je dvije godine bio pomoćnik izborniku Babiću, ili Ivana Balića, koji je bio u Horvatovu stožeru, ali i ikona hrvatskog rukometa Lino Červar te izbornik ženske reprezentacije Nenad Šoštarić. Konačno, možda bi Hrvatsku prvi put u povijesti mogao preuzeti stranac, odnosno stručnjak izvan našeg govornog područja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.