ANKETA Perišić, Ademi ili junaci preokreta? Glasajte za SHNL igrača kola

Grafika: Index Sport

DINAMO je u 34. kolu SuperSport HNL-a osigurao naslov prvaka pobjedom protiv Osijeka. Prvenstvo je tako manje-više riješeno, ostala je samo borba za četvrto mjesto koje vodi u Europu između Lokomotive i Osijeka. U ovom je kolu Rijeka izgubila od Varaždina 3:1 i tako Dinamu otvorila put ka tituli. Hajduk je iz Istre donio samo bod, Gorica je pobijedila Rudeš 2:1, a istim je rezultatom Lokomotiva slavila protiv Slavena.

Index, podsjećamo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova doznat ćemo tko je bio najbolji u njoj. Ovo su igrači nominirani za 33. kolo.

Ivan Perišić (Hajduk)

Hrvatski reprezentativac sve je spremniji. Oporavlja se od teške ozljede koljena i u ovom je kolu prvi put zaigrao u startnoj postavi Hajduka. Okrunio je nastup lijepim pogotkom iz voleja za izjednačenje u prvom poluvremenu. Ipak, Perišić i Hajduk nisu mogli do pobjede.

Arijan Ademi (Dinamo)

Kapetan Dinama zbog notorne se klauzule nije naigrao ove sezone u Dinamu. Nije nastupao u Europi, a rijetko kad je i startao u prvenstvu kako Dinamo ne bi Kinezima morao dodatno platiti za njegov transfer. Protiv Osijeka je krenuo od prve minute, a pred kraj utakmice pogotkom je Dinamu donio titulu.

Domagoj Drožđek (Varaždin)

Krilni napadač Varaždina u sjajnoj je golgeterskoj formi. U prošlom je kolu na Poljudu srušio Hajduk, a u ovom je u Varaždinu zabio dva gola Rijeci i tako je definitivno izbacio iz utrke za naslov. Ukupno je ove sezone zabio sedam golova u SuperSport HNL-u.

Josip Mitrović (Gorica)

Junak (ili antijunak) Gorice u pobjedi protiv Rudeša 2:1. Josip Mitrović na razne je načine obilježio utakmicu. Nakon što je Rudeš poveo, Mitrović je najprije asistirao, a onda i zabio za preokret. No u 72. minuti dobio je izravni crveni karton zbog pregrubog starta na Franu Topiću. 

Duje Čop (Lokomotiva)

Bivši hrvatski reprezentativac zabio je dva gola za Lokomotivu u preokretu protiv Slaven Belupa u Kranjčevićevoj. Zanimljivo, nekadašnji napadač Splita, Hajduka i Dinama zabio je dva gola i u prošlom susretu Lokomotive i Slavena. Ukupno ove sezone ima devet pogodaka u SHNL-u.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.