TENIS

ANKETA Je li Nadal veći od Đokovića i Federera?

Foto: EPA-EFE

RAFAEL NADAL je još jednom dokazao da je kralj Roland Garrosa. Nevjerojatni Španjolac je u finalu pariškog Grand Slama s 3:0 (6:3, 6:3, 6:0) pobijedio norveškog tenisača Caspera Ruuda i 14. put uzeo French Open. Fascinantan je podatak da je Rafael Nadal igrao 14 finala i svih je 14 osvojio. 

Nakon još jedne velike titule postavlja se pitanje je li Nadal ovime postao najveći tenisač u povijesti. Njegovi najveći rivali, Novak Đoković i Roger Federer, imaju puno argumenata na svojoj strani, ali se broj Grand Slamova obično uzima kao onaj koji najviše vrijedi, a tu Nadal vodi ispred konkurencije.

Nevjerojatna karijera

Nadal je osvajanjem još jednog Roland Garrosa podebljao vlastiti rekord na French Openu. Četrnaesta titula na zemljanom Grand Slamu znači da u vitrini ima rekordna 22 naslova, po dva više od najvećih rivala Federera i Đokovića.

Uzeo je dva naslova na Australian Openu i Wimbledonu, dok je najbolji na US Openu bio četiri puta. Svoj prvi Grand Slam osvojio je još 2005. godine i to baš u Francuskoj. Nestvarno zvuči podatak da je osvojio Grand Slamove sa 17 godina razmaka.

U svojoj kolekciji ima i dvije zlatne olimpijske medalje. Jednu je osvojio 2008. u single konkurenciji, dok je 2016. u Riju uzeo zlato u parovima, a to je ostvarenje koje zasad nemaju ni Đoković ni Federer.

Uzeo je i pet puta titulu u Davis cupu gdje je Španjolsku doveo na svjetski tron. 36 puta osvojio je Masters turnir, a po tom kriteriju bolji je samo Đoković koji je osvojio jedan elitni turnir više. Procjenjuje se da je u karijeri na konto nagradnih fondova uzeo oko 130 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.