US OPEN

Amerikanci imali dvije predstavnice u polufinalu US Opena. Obje su izgubile

Foto: EPA

DVOSTRUKE Grand Slam pobjednice Japanka Naomi Osaka i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka igrat će u finalu ženskog dijela US Opena.

Serena ostala bez šanse za svoj 24. Grand Slam u singlu

Osaka je kao četvrta nositeljica u polufinalu s 2:1 u setovima bila bolja od Amerikanke Jennifer Brady. Završilo je 7:6 (1), 3:6 i 6:3.

Za svoj drugi naslov u New Yorku borit će se protiv Azarenke, koja je preokrenula vodstvo legendarne Serene Williams i također slavila 2:1 u setovima (1:6, 6:3 i 6:3), uskrativši tako Sereni šansu da kod kuće osvoji rekordni 24. Grand Slam naslov.

Osaka je osim na US Openu 2018. slavila i na Australian Openu 2019. godine.

Azarenka je dvaput gubila finale US Opena od Serene. Sedam godina čekala je na osvetu

Azarenki, inače dvostrukoj pobjednici Australian Opena, ovo je treće finale US Opena. Prethodna dva izgubila je 2012. i 2013. upravo od Serene, koja je šest puta slavila na domaćem terenu.

Azarenka je, igrajući bez statusa nositeljice svoje prvo Grand Slam polufinale u posljednjih sedam godina, podigla svoju igru ​​u drugom setu. Nastavila je s pritiskom u trećem, dok se 38-godišnja Serena borila s ozljedom lijevog gležnja. Za 15 dana napunit će 39 godina.

Azarenka je asom zapečatila svoje mjesto u finalu koje je na rasporedu sutra od 22 sata po našem vremenu.

Hrvatska nakon 50 godina ima pobjednika US Opena u muškim parovima

Podsjetimo i da je Mate Pavić sinoć osvojio US Open u konkurenciji muških parova. S Brazilcem Brunom Soaresom bio je bolji od Nikole Mektića i Nizozemca Wesleyja Koolhofa s 2:0 u setovima, 7:5 i 6:3.

To je Paviću drugi Grand Slam u muškim parovima - dosad je osvojio Australian Open 2018., dok je izgubio finala Wimbledona 2017. i Roland Garrosa 2018.

Također, ovo je prvi hrvatski naslov na US Openu u muškim parovima još od legendarnog Nikole Pilića prije 50 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.