Ameri i ITF u posjeti Poreču: Postoje svi preduvjeti za veličanstven dvoboj Hrvatske i SAD-a!

PREDSTAVNICI ITF-a, Davis Cup reprezentacije SAD-a te HTS-a posjetili su Poreč. Razgledali su dvoranu Žatiku, porečke hotele te zaključili: To je to!

Čini se kako je pun pogodak bilo dodijeljivanje Poreču domaćinstva četvrtfinalnog Davis Cup ogleda između Hrvatske i SAD-a. Svi su zadovoljni, kako Međunarodna teniska federacija tako i predstavnici Davis Cup reprezentacije SAD-a.

Od 10. do 12. srpnja će se gledati vrhunski tenis i veliki okršaj dvije odlične reprezentacije.

"Jedan od presudnih argumenata zbog čega smo se odlučili ponovno organizaciju jednog Davis Cup susreta povjeriti Poreču je odlična organizacija prethodnog susreta s Čileom u kojoj se ovaj grad istaknuo. Nema sumnje da ćemo u suradnji s Gradom Porečem i ovaj skorašnji susret s SAD-om organizirati na jednako kvalitetnoj razini i da će to biti pravi sportski spektakl", rekla je izvršna direktorica Hrvatskog teniskog saveza Marina Mihelić.

Iz Međunarodnog teniskos saveza još su jednom uputili pohvale na račun grada Poreča koji je organizirao susret prvog kola Svjetske skupine u kojem je Hrvatska deklasirala Čile s 5:0.

"ITF je Poreču za organizaciju turnira s Čileom dodijelio najviše ocjene. Zadovoljni smo što će se opet igrati ovdje i da će Poreč biti domaćin ovako velikom i sjajnom sportskom događaju", rekla je predstavnica ITF-a Alessia Capel Davies.

Amerikanci su obišli porečke hotele te dvoranu Žatika te su zadovoljni viđenim. Nema sumnje da će ih Poreč ugostiti kao kraljeve.

"Prema onome što sam vidio vaš je grad zaista prekrasan. Isto vrijedi i za dvoranu, a uvjeti za smještaj su zaista vrhunski. Svi preduvjeti za veliki teniski susret u srpnju u vašem gradu postoje i nema sumnje da će ogled hrvatskih i američkih tenisača biti pravi teniski spektakl", rekao je Derek Fisher, zadužen za organizaciju Davis Cup susreta američke reprezentacije.

Fisher je dodao da se dolazak Davis Cup reprezentacije SAD-a u Poreč očekuje 4. ili 5. srpnja, a američko izaslanstvo bi trebalo brojati stotinjak osoba.

M.Š.
Foto: Goran Šebelić (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.