Ambrosini otkrio mane hrvatskog protivnika na Euru: To je čudna reprezentacija

Foto: EPA

LEGENDARNI talijanski veznjak Massimo Ambrosini (47) nije veliki optimist oko Italije na Europskom prvenstvu. Bivši kapetan Milana smatra da nije jednako kvalitetna kao 2021., kada je osvojila zlato. Ambrosini je za OLGB otvoreno govorio o šansama Italije, koja Euro otvara u subotu od 21 sat protiv Albanije. U skupini su još Hrvatska i Španjolska.

"Četvrtfinale je realno za Italiju"

"Moram biti iskren oko Italije. Trenutno nemam neki poseban osjećaj iako je Luciano Spalletti najbolji izbornik kojeg možemo imati u ovom trenutku. Ne znam ima li dovoljno vremena da igračima prenese svoje ideje. Uz to, izgubili smo ključnog igrača u Francescu Acerbiju, koji bi nam donio toliko iskustva. Imamo još dobrih igrača, ali realan sam. Moramo proći skupinu, naravno. Po meni je nakon toga četvrtfinale realna pozicija za Italiju."

"Italija je čudna"

"Italija je čudna jer se nismo uspjeli kvalificirati na posljednja dva Svjetska prvenstva, a onda smo između toga osvojili Europsko. To je čudna momčad. Rasla je iz dana u dan na Euru 2020., stvorili su posebnu kemiju na tom prvenstvu. 

Nisam još siguran da sadašnja momčad može biti toliko dobra. Vidjeli ste što je Spalletti napravio s Napolijem prošle godine i bila je to jedna od najnevjerojatnijih momčadi koje sam vidio u 20 godina."

"Francuska je favorit Eura"

Ambrosini je otkrio i neke mane talijanskog sastava: "Luciano je vrlo dobar trener, ali u samo 20 dana mora natjerati svoju momčad da igra tečan nogomet. To je malo drugačije od Roberta Mancinija. Igrači se kreću po terenu bez fiksne pozicije, ali svi se žele kretati kako bi pronašli pravi prostor. Nadam se da će igrači vrlo brzo shvatiti što on želi", rekao je proslavljeni veznjak pa zaključio:

"Mislim da Francuska ima najjaču momčad. Imaju toliko dobrih igrača, s toliko iskustva. Za mene su trenutno bolji od konkurencije." Ambrosini je profesionalno igrao od 1994. do 2014. Igrao je za Cesenu, Vicenzu, Fiorentinu i Milan, a za reprezentaciju Italije je odigrao 35 utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.